Hae
Riia Koivisto

Lomalle lomps ja mitä pakkaan matkaan mukaan?

Lomalle lomps ja mitä pakkaan matkaan mukaan?

Loma – siis niin ihanaa. Mutta ennenkun se hetki koittaa kun voi sanoa sen klassisen lomalle lomps -lainin, pitää saada maailma valmiiksi töissä, pestä pyykit, siivota koti, maksaa laskut ja pakata kamat.

Että kaiken sen ihanuuden takana on kyllä aina aikamoinen hektinen puurtamisen tunne.

Matkalaukun pakkaus x 3

Lähden siis lomalle lasten kanssa, puolisoni on työmatkalla eikä pääse osallistumaan lämpölomallemme. Onneksi ihana ystäväni Annakaisa innostui konseptista, jossa minä ja lapseni, ja hän ja lapsenlapsensa olisimme reissussa yhdessä.

En olisi voinut villeimmissä unelmissakaan kuvitella, että pääsemme tällä erikoiskombolla joskus sanomaan että lomalle lomps – olen siis enemmän kuin fiiliksissä!

Pakkaan laukkuja x 3. Lapsilla on omat ihan kivan kokoiset vetolaukut, jotka hankimme viime reissua varten Rustasta. Saan molempien vaatteet ja tavarat pakattua heidän omiin laukkuihin. Mutta se, kuka näitä laukkuja lopulta liikuttelee, jää nähtäväksi. Epäilen sen olevan minä 😉

Monten ja Sean kamat on nyt pakattu – tadaa! Kesävaatteet oli jääneet aika lailla pieniksi, joten tein pieniä hankintoja niin kirppareita kun H&M ja Zarastakin. Sealle löytyi täydellinen farkkutakki SPR:n Kontista, uikkarit Henkasta ja kesävaatteita Zarasta. Monte valitsi myös uudet uikkarit ja kävin ostamassa parit shortsit ja kesähousut Henkasta hänelle. Olisin mielelläni tehnyt enemmänkin ostoksia kirppareita, mutta tällä kertaa aika ei riittänyt kiertelyyn. Ihan mahtavat farkkushortsit löysin Montelle UFFsta, mutta siinä se sitten olikin.

Lapsille pakkaan aina useammat uikkarit matkaan mukaan. Kun Monte oli pieni, hänellä oli usein munuaissairauden vuoksi pissatulehduksia. Tämä sai siis minut tajuamaan, että märkää ja kylmää uikkaria ei kannata pukea päälle, vaan vaihtaa mielummin kuiva uima-asu ja antaa edellisen kuivua auringossa. Tämä tapa on jäänyt ja hyväksi havaittu.

Lentomatkalle on kaapeista kaivettu parit puuha -ja värityskirjat ja värikynät. Kirja, iPad ja Aku Ankan taskukirja lähtevät myös matkaan mukaan. Sea saa luvan ottaa oman puhelimen.

Mitäs minun laukkuun sitten pakataan?

Minun laukkuni on vielä akuutisti vaiheessa. Yleensä käy niin, että matkalaukkuni painaa jo lähtiessä vähän turhan paljon ja joka kerta kuvittelen, että sen paino kevenee kotiin tultaessa. Not.

Oma laukkuni täyttyy niin omilla vaatteilla ja kengillä, kuin kaikella yleis sälällä. Olen sellainen mutsi, joka haluaa varmistaa että jos joku tulee kipeäksi, löytyy minulta mukana miniapteekki. Pakkaan mukaan kuumemittarin, särkylääkkeet, laastarit ja rasvat. Itikoiden puremia varten antihistamiinia ja itselleni todellakin Epipenin. Eräällä matkalla Sea nimittäin sairastui vesirokkoon ja siitäkin tuli sitten opittua paljon..

Kuulin että Kreikassa illat ovat olleet kylmiä ja tuulisia. Pakkaan mukaan lämmintä iltoja ajatellen ja todellakin otan aina villasukat mukaan!

Sakset! Ne on aina oltava myös mukana. Eräällä matkalla nirhin lapseni takaraivosta nyrkin kokoista takkua kynsisaksilla pienemmäksi 😉

Tykkään ottaa mukaan paljon vaatteita. Olen muotia rakastava tyyppi ja haluan pukeutua kivasti myös reissussa. Haluan muutamia vaihtoehtoja fiiliksen ja sään mukaan. Ostan paikan päältä pari kesähattua itselleni jos löytyy, niitä tykkään aina shoppailla ulkomailta.

Kosmetiikkaa

Todellakin pakkaan mukaani kosmetiikkaa!

Kosmetiikka tuotteista ykkösinä ovat laadukas shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio sekä selvityssuihke. Lasten luonnontaipuisat kutrit ovat nimittäin sellaisessa solmussa aina uinnin jälkeen, että tästäkin vahingosta viisastuneena olen näiden tuotteiden merkityksen ymmärtänyt.

Aurinkovoiteita, led-valonaamarin, muotoiluraudan, talkin ( maailman paras tuote ja elämän helpotus lämpimässä ilmastossa!  ) ja kuvattavia yhteistyö tuotteita. Teen siis lomalla lomps – vähän töitäkin. Sillälailla kivasti kaiken muun mukavan lomassa.

Kynsilakan, lakanpoistoaineen ( sellainen joka ei leviä laukkuun! ), tosi monta kirkasta huulipunaa, SPFn sisältävän BB voiteen, aurinkopuuterin, kirkkaita luomivärejä, muutaman värillisen rajauskynän, 38C ripsarin ja…

Kuorinnan kasvoille ja kropalle, kosteuttavan naamion, itseruskettavan voiteen päivetystä ja suihkurusketusta täydentämään, suihkugeelin joka sopii myös lapsille ja kylpyvaahtoa.

Korviksia! Niillä voi asustaa niin kivasti tyyliä fiiliksen mukaan niin altaalle kuin syömään mennessäkin.

Kyllä – pakkaamisessa on kova homma, mutta koska odotan lomaa niin paljon, kestän!

Toivon lomalta aurinkoa, lämpöä, hyvää mieltä, hyviä hermoja lasten kanssa, täydellistä ruokaa ja juomaa, rentoa menoa.

 

 

 

 

 

 

 

3 kommenttia

  1. Jonna kirjoitti:

    Ihana postaus! Rakastan pakkaamista, sen suunnittelemista ja matkustamista. Valitettavasti en luonnon takia reissaa enää niin paljon kuin ennen mutta yhden lentomatkan vuodessa lämpöön suon itselleni. Lisäksi matkustan junalla. Matkailu avartaa!

  2. Mervi kirjoitti:

    Kiitos, kiva postaus matkasta. Ihana hotelli ja oma uima-allas.
    Missä hotellissa Rodoksella olit?

    • riiakoivisto kirjoitti:

      Rohdoksella oltiin Tjäreborgin Sunwing Kallithea Beach hotellissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *