Hae
Riia Koivisto

Kesäloma, festarit, perhe, lapset ja rentoa menoa

Kesäloma!

Se alkoi nyt! En edes tajua miten olen tätä lomaa odottanut ja kaivannut, tarvinnutkin. Rakastan työtäni ja vaikka olisin väsynyt, töihin lähteminen tai töiden tekeminen ei ole minulle koskaan vastenmielistä tai vaikeaa. Päinvastoin. Mutta juuri siksi, on äärimmäisen tärkeää ottaa välillä aikaa irti duuneista, pitää kunnon kesäloma ja ottaa aikaa perheen ja lasten kanssa. Tehdä jotain ihan muuta kun sitä rakastamaani työta.

Olen perhe -ja työkeskeinen ihminen, nautin molemmista puolista täysin siemauksin. Jos minulla ei olisi perhettä ja lapsia, tiedän että lomalle voisi olla vaikeampi jäädä. Nyt se on hyvälla lailla pakollista, ja juuri nyt myös erittäin tervetullutta.

Ihan vaan relaa

Meillä ei ole oikeastaan mitään lomasuunnitelmia. Svante on lähes koko heinäkuun töissä, tekemässä kotimaista tv-sarjaa ja minä lasten kanssa lomalla. Siksi en ole halunnut suunnitella oikeastaan mitään ennakkoon. Me mennään tyylillä ”go with the flow” , päivä ja hetki kerrallaan.

Kesäloma ilman suunnitelmia voi olla myös stressaava ajatus, mutta koska elämäni on muuten kalenterin kanssa pelaamista ja jatkuvaa aikataulutusta, on ihan kiva mennä näin.

Festarit

Olen festari daami. Ollut aina. Rakastan musiikkia. Nyt pahimman korona ajan helpottaessa, on mahtavaa että festarit ovat täällä taas! Tätä on kaivattu!

Oltiin aivan extempore Svanten kanssa eilen Tuskassa. Ollaan oltu siellä muuten aina, mutta nyt suunnitelmat jäi sen suhteen tekemättä ja pari päivää aikaisemmin havahduimme siihen, että Tuskaan pitäisi päästä. Onneksi saimme liput ostettua ja famo ja fafa tulivat hoitamaan lapsia.

Oli ihanaa! Täydellinen kesä, festari meno ja Tuska – ne vaan kuuluvat yhteen. Näimme paljon kavereita, kuulimme hyvää musiikkia ja olimme kahdestaan, ilman lapsia. Se on parisuhteelle tärkeää ja sopii meidän yhteiseksi tekemiseksi niin hyvin.

Nyt lähden vielä Ruisrockiin yhden parhaimman ystäväni Annakaisan kanssa ja sekin on aivan super hauskaa! Svantea ei kiinnosta Ruisrock niin kuin minua, joten siksi päätimme että minä menen sinne omalle minilomalle. Sekin on kivaa! Odotan Ruissia aivan hulluna, koska siellä ollaan oltu juuri näissä porukoissa paljon ja pidetty niin hauskaa! Tiedän että niin tulee olemaan nytkin.

Mitä voisi tehdä?

Tiedän että jossain kohtaa tulee fiilis, että pitäisi tehdä jotain ja suunnitella jotain kesälomalle. Ajatuksissa on Muumimaailma ja Naantali. Sinne mennään jos ehditään. Kahtena viime kesänä ollaan oltu myös minilomalla Helsingissä, ja sellainen kiinnostaa myös. Päivä Allas Sea Poolilla tulee varmasti toteutettua myös.

Tulossa on myös Sean 8v synttärijuhlat, niihen tietysti panostetaan ja kutsutaan paljon ystäviä ja perhettä kylään!

Ehdotuksia saa myös heittää!

Lapset toivovat myös ulkomaanmatkaa, mutta luulen että ne haaveet me siirrämme syksylle. Katsotaan. Tosin, eihän sitä koskaan tiedä.

Heinäkuu menee vauhdilla ihan vaan kotonakin ollessa.

Kotihommia

Meille piti toukokuussa tulla keittiöremontti, mutta pankki torppasi haaveemme, kun emme saaneet lainaa, ilmeisesti kiristyneiden tilanteiden ja sodan takia. Nyt haaveissa on siivota keittiö siihen kuntoon, että kestämme vielä hetken elämää sen kanssa.

Haluasin myös siivota vaatekaappeja isolla kädellä. Sea toivoo ”ison tytön huonetta” eli pientä sisustusprojetia pukkaa varmasti myös.

 

Millaisia kesä suunnitelmia sinulla on?

 

Ihana Naantali!

 

9 faktaa minusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.