Hae
Riia Koivisto

6v synttärit ja helppoja tarjoiluja lastenjuhliin

Viikonloppuna juhlittiin meidän esikoisen Sean 6v. syntymäpäivää. Varsinainen päivä on huomenna 15.7, mutta juhlat haluttiin järjestää jo sunnuntaina. Saimme taas aivan täydellisen sään, kuten poikamme Montenkin synttäreille, joten juhlimme pääasiassa ulkona.

Tein itselleni kukkapannan pastellivärisestä morsiusharsosta, piilottamaan järkyttävää tyvikasvuani, heh heh. Mekko löytyi puolivahingossa H&M:n alerekistä.

Sea toivoi yksisarviskakkua, S-pipareita ja kakkutikkareita, muut saivat kuulema olla yllätystä.

Mieheni ja minä tykkäämme kokata, järjestää juhlia ja minä rakastan kattaa kauniisti. Tyttäremme on kuten äitinsä, hän huokaili haltioituneena kun näki herkkupöydän, ihanat kukat ja kauniit astiat.

Svante teki kakun x2 , toisen laktoosittomilla tuotteilla, toisen kaurakermaan maidottomaksi.

Koristelin piparkakut ja tein kakkutikkarit ja vesimelonitikut. Aamulla paistoimme 2 pellillistä pitsaa, joka olikin hitti kaiken makean keskellä.

Dippasin Oreo -keksejä vaaleanpunaiseksi pinkiksi värjäämääni sokerikuorrutusmassaan ja sirottelin päälle strösseleitä. Valmiit S-piparit pursotin kuorrutteella ja koristelin.  Pieniin kuppeihin laitettiin karkkeja, ja meidän iloksi nuo karkkikipot eivät oikeastaan käyneet edes kaupaksi.

Kakkutikkareiden ohje:

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1/2 dl sokeria
  • noin 8 kpl jämä keksejä ( käytin rikkoontuneita S-pipareita kanelin ja sitruunan makuisina, sekä Oreo keksejä )
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 100 g maidotonta leivonta margariinia
  • erilaisia strösseleitä

Laita kaurahiutaleet ja keksit Vitamixiin tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi jauhoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri, sokeri, vaniljasokeri ja siivilöi sekaan kaakaojauhe. Sekoita kaikki ja lisää lopuksi pehmeä margariini. Vaivaa massa tasaiseksi ja muovaile palloiksi. Tikkaripalloista voi tehdä aika reilun kokoisia, jotta ne on helpompi saada pysymään tikussa. Sirottele lautaselle reilusti strösseleitä ja pyöritä pallot niissä. Laita pallot hetkeksi jääkaappiin ja käy sitten painamassa jätskitikut niihin pystyyn. Säilytä suklaapallotikkarit jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Juhlat olivat ihanat. Päivänsankari kirmasi pitkin pihaa lahjaksi saamallaan keppihevosella yksisarvispanta päässä.

Voi miten onnellinen olen kun saan olla tämän pienen tytön mamma!

2 kommenttia

  1. Helmi ounila kirjoitti:

    Moi. Mulla on ens viikolla kaverisynttärit ja katsoin mitä toiset olivat tehneet omille synttäreille olen nyt 10-v ja täytän kohta siis 11-v

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *