Hae
Riia Koivisto

Kesämeikki, mitä ottaa huomioon?

*Sisältää mainoslinkkejä

Kesämeikki, mitä ottaa huomioon?

Kesällä meikki on varmasti erilainen kun muina vuodenaikoina. Miksi?

Lämpö

Lämpö vaikuttaa meikin kestoon ja pysyvyyteen, joten kesämeikissä huomioon kannattaa ottaa se, missä aikaansa viettää. Jos kyseessä on kuuma kesäpäivä rennosti aikaa viettäen ulkona, kannattaa ihan ensimmäisenä suojata iho auringolta tehokkaasti. Monilla aurinkovoide merkeillä on nykyään sävyttäviä BB-voiteita, joissa saa käänkuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla; kauniin meikkipohjan ja aurinkosuojan.

Jos taas menet töihin, lähdet juhliin tai haluat että meikki on muutenkin arkimeikkiäsi vastaava, tee meikkipohjasta ohut, mutta panosta sen kestävyyteen. Suosi vedenkestävää meikkivoidetta ja meikin kiinnityssuihketta antamaan pitkäkestoisuutta meikille. Käytä vedenkestävää rajausta ja ripsiväriä, suosi voidemaista aurinkopuuteria ja poskipunaa, ja vältä liikaa puuterointia.

 

Sain teiltä tosi hyviä kysymyksiä Instan puolelle ja vastaan osaan niihin nyt tässä.

” Mihin väliin aurinkosuoja laitetaan?”

Seerumi -> kosteusvoide -> aurinkovoide -> meikki. Jos et kaipaa muuta kosteusvoidetta ihollesi, levitä aurinkovoide suoraan puhtaalle iholle.

Aurinkovoiteen jälkeen iholle voi laittaa meikkivoiteen tai BB-voiteen. Jos voidetta on tarve lisäillä päivän mittaan, tulee se lisätä meikin päälle. Tässä kannattaa suosia esimerkiksi puuterimaista siveltimellä laitettavaa aurinkosuojaa, joka ei turmele meikkiä, mutta antaa hyvän suojan iholle meikin päälle.

” Meikkivoide ja hikoileva iho – mahdoton combo? ” / ” Miten saada meikki pysymään hikisellä iholla? ”

Kannattaa valita vedenkestävä meikkivoide, jotta hiki tulee ikäänkuin meikin läpi. Näin iholta voi painella ylimääräistä kosteutta ja hikeä paperilla pois. Jos iho hikoilee paljon, kannattaa välttää liiallista puuterin käyttöä ja panostaa esim puuteripapereihin.

Vedenkestävistä meikeistä oma suosikkini on Vichy Dermablend ja siitä kiinteä versio meikkivoiteesta. Tällä tuotteella pohjasta saa joko hyvin tuhdin ja peittävän, tai minun makuuni mieluisamman eli luonnollisen ja kuulaan. Punoitus häviää tällä super hyvällä meikkipohjalla helposti ja ihosta tulee kaunis ja tasainen. Aivan huippu tuote pitkäkestoiseen meikkipohjaan muutenkin!

” Naaman hikoilu kun ei voi kuumalla säällä käyttää kun vain waterproof kajalia/ripsaria? ” / ” miten ripsari ei leviä? ”

Suosittelen mahdollimman vähäistä meikkiä kuumalla säällä, ja panostusta ns. täsmämeikkiin. Värillinen rajaus ja ripsiväri näyttävät super raikkaille kesämeikissä, huulipuna kruunaa lookin. Vähennä siis silmämeikkiä ja panosta rajaukseen ja huulimeikkiin. Valitse vedenkestävä rajaus ja ripsiväri. Vaikka et laittaisi silmämeikkiä, käytä silmämeikin pohjustusvoidetta, niin vältyt rajauksen ja ripsivärin levähtämiseltä.

” Kestävä mutta heleän kaunis, mutta miten? ” / ”Meikkipohjan kesäsävyn valinta? ”  / ” Mitä laittaa pohjaksi kun ei haluaisi meikata niin paljon kuumaan kesäpäivään? ”

Mahdollisimman ohut pohja on avain heleään meikkiin kesällä. Omat suosikkini ovat L´Oréal BB C´est Magic -kevyesti peittävä BB-voide ja Mossa Skin Perfector BB Moisturiser, jotka molemmat jättävät ihon mukavan mattaiseksi eivätkä kaipaa puuteri päälle.

Valitse meikin sävy päivettyneen ihon värin mukaan. Liian vaalea meikkivoide saa ihon näyttämään liian meikatulta ja paksulta. Liian tumma sävy taas tunkkaiselta. Sekoita, jos et löydä kerralla sopivaa sävyä! Sekoittan usein myös värillistä kosteusvoidetta 2/3 ja meikkivoidetta 1/3, jotta saan lopputulokseen aavistuksen lisää peittävyyttä mutta silti kosteutta ja raikkautta.

Voidemainen poskipuna raikastaa lookin! Valitse rohkeasti kirkas sävy ja iho saa heleyttä ja raikkautta tosi helposti.

” Ihanat pisamat joita on paljon! Miten ihon väri tasoittuu kesämeikissä? ”

Rakastan pisamia!! Pisamainen iho on niin kaunis, ja kesämeikiksi usein parhaiten toimii mahdollisimman läpikuultava ja ohut meikki. Pääasia on, että pisamia ei yritetä piilottaa, vaan pienellä meikillä tehdään ihosta hehkuvan kaunis ja kuulas. Oma ikisuosikkini pisamaiselle iholle on Estee Lauderin Daywear , joka tekee ihosta todella heleän ja tasoittaa ihon sävyä kauniisti.

” Miten saisi peitettyä punoittavan nenänalusen ja tummat silmänaluset, jos meikkivoide on kevyt? ”

Suosittelen sekoittamaan kevyeen meikkivoiteeseen hieman peitevoidetta ja taputtelemaan silmänaluset ja nenänalusen tällä sekoituksella. Jos kaipaat lisäpeittävyyttä, lisää hieman vielä pelkkää peitevoidetta. Vältä liian vaaleaa sävyä silmien alle, ettei sinne tule ns. ” vaaleaa pandaefektiä ”.

” Millä tuotteella kulmat kuntoon hikisellä iholla? ”

Kulmien kestovärjäys on iso apu tässä asiassa. Kulmatuotteista NYX Lifn Snatch Brow Tint Pent tussi toimii mielestäni super hyvin, jos iho hikoilee paljon.

” Onko jotain meikkejä, joita ei kannata laittaa näillä säillä? ”

Olen itse hieman varovainen puuterimaisten helmiäishohtoisten highlight tuotteiden kanssa. Hehkutuotteet toimivat kesäiholla ihanasti, mutta mieluummin voidemaisina koostumuksina. Jos iho on hyvin ruskettunut, saattaa helmiäinen korostua iholla ei niin imartelevasti ja tuoda juonteita esille.

Myös meikkivoiteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos sää on helteinen, sulaa meikki helposti pois ja jättää iholle hiki raitoja. Liian vaalea meikkivoide saa ihon näyttämään kesällä paksulle, joten siksi suosittelen suosimaan ohuita laatuja ja välttämään turhaa puuterin käyttöä.

 

Millainen on sinun kesämeikkisi?

Minä rakastan kesällä huulipunia! Tykkään käyttää kirkasta punaista, oranssia ja pinkkiä. Ripsiin harjaan sinistä maskaraa ja poskipunaksi valitsen niin kirkkaan sävyn kun vaan löytyy. Meikkaan vähemmän, mutta panostan entistäkin enemmän väreihin!

Meikinkiinnityssuihke – tarvitsenko sellaisen?

Aurinkotuote kasvoille joka suojaa, mutta ei näy eikä tunnu? Miltä kuulostaa?

3 kommenttia

 1. Maija Ovaskainen kirjoitti:

  Kiitos loistavista vinkeistä kesään 🥰 Millä Vishyn kiinteä meikkivoide kannattaa levittää, jotta lopputulos on mahdollisimman luonnollinen?

  • riiakoivisto kirjoitti:

   Sienellä tai siveltimellä. Mahdollisimman ohuesti. Ja voi vaikka suihkuttaa vähän setting sprayta niihin eli kostuttaa ennen levittämistä.

 2. Maija Ovaskainen kirjoitti:

  Kiitos 🍓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.