Hae
Riia Koivisto

Kevätmeikki – mitä kannattaa ottaa huomioon?

*Sisältää mainoslinkkejä

Kevätmeikki – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Kevät todellakin tulee, ja se on ihanaa! Minä aion ainakin päivittää meikkipussini kevät kuosiin, raikastaa silmämeikkiä, keventää meikkipohjaa, jatkaa värien käyttöä ja iloita kevät auringosta!

Kun kevät aurinko paistaa, otan päivittäiseen käyttöön aurinkovoiteen, meikin alle. Käytän korkeaa kerrointa, koska haluan suojata ihoani auringon haitallisilta säteiltä ja ennaltaehkäistä pigmenttihäiriöiden muodostumista. Nykyään markkinoilla on aurinkovoiteita, jotka ovat koostumukseltaan ohuita ja hyvin iholle imeytyviä, sellaisenaan toimivia tai  meikin alla käytettäviä.

Kevennän meikkivoidetta. Valitsen joko ohuemman laadun tai BB-voiteen tai värillisen kosteusvoiteen.Kun valo lisääntyy, peittävä, mattapintainen pohja näyttää turhan tunkkaiselta. Siksi suosin ohuempaa laatua, joka silti tasoittaa ihoa kauniisti, sekä tekee kuulaan ja heleän näköisen meikkipohjan .

Oma pitkäaikainen suosikkini on Laura Mercier Tinted Moisturizer ,jonka parhaimpia puolia ja tehdä ihosta ihosta ihanan elinvoimaisen näköinen. Tuote kosteuttaa tehokkaasti ja peittää juuri sopivasti.

Mossa Skin Perfector BB Moisturiser on täydellinen, jos ei halua käyttää iholle puuteria. Se jättää mattaisen pinnan, ja on siksi erinomainen myös seka -ja rasvoittuvalle iholle. Silti se häivyttää juonteita ja tasoittaa ihon sävyä, eli sopii myös aikuisemmalle kuluttajalle.

Uusi tuttavuuteni Gosh BB Cream tasoittaa ihon sävyä mukavasti, eikä näytä iholla mitenkään meikatulta. Lavera Hyaruron Liquid -meikkivoide on puolipeittävä, kevyt luonnonkosmetiikka meikkivoide kevyttä meikki pohjaa suosivalle.

Poskipunan sävyn raikastus on yksi kevätmeikin suurimpia salaisuuksia. Pienellä muutoksella koko meikin ilme muuttuu, iho raikastuu ja heleys lisääntyy. Itse suosin sekä voidemaisia että nestemäisiä punia, mutta myös puuterimaisia, joita voi halutessaan sipaista myös luomille silmämeikiksi.

Oma suositukseni, on valita poskipunaksi ”vähän liian kirkkaalta näyttävä sävy”. Koska ne jos mitkä, tekevät juuri sen ihanan fiiliksen iholle. Sameat sävyt saavat väistyä pinkin, aprikoosin, oranssin ja fuchsian rinnalta.

Täydellisia poskipuna sävyjä löytyy mm. Artdecolta, Makeup Revoltutionolta, Makethemakelta, Goshilta ja Cliniquelta, vain muutamia merkkejä mainitakseni.

Huulikiilto on tehnyt jälleen paluun! Itse haluan että kevät meikkiini kuuluu niin punia kuin kiiltojakin. Kiilloista kaipaan kosteuttavaa glossia, joka tekee vinyylimäisen kiillon, ilman tahmeaa tunnetta. Kolme uutta, ihanaa kiiltoa  on hurmannut minut.

Clarins Lip Comfort Oil on täydellinen, hoitava ja kosteuttava kiilto, jossa on ihania sävyjä kevääksi. Suojakerroin 50 on super bonus huulille, siksikin liputan tämän tuotteen puolesta!

NYX This is Juice Gloss – tuo mieleeni lapsuuteni huulikiillot, maistuvat, kosteat ja mehukkaan tuntuiset. Tästä kiillosta ei tule paljon sävyä, mutta sitäkin enemmän kiiltoa!  Gosh Soft Tinted Lip Balm on ihanan tuntuinen kiilto, joka ei ole yhtään tahmea. Siinä on myös kaunis pakkaus ja ihanat keväiset sävyt.

Itse siirrän meikkipussista murretut sävyt hetkeksi sivuun ja täytän sen raikkailla ja kirkkailla sävyillä, sekä erilaisilla pastelleilla. Otan käyttöön värilliset rajaukset ja ripsivärit. Panostan ensisijaisesti raikkauteen ja kauniiseen läpikuultavuuteen. Kaivan syksymmällä esille taas tummemmat meikkipaletit, tai käytän niistä sävyjä kevätvärien rinnalla, tuomaan kontrastia.

Lue myös nämä:

BB, CC, värillinen kosteusvoide vai meikkivoide? Opas oikeaan valintaan.

Aurinkovoide x 2! Meikin alle, sellaisenaan käytettäväksi tai päivä meikiksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *