Hae
Riia Koivisto

Mistä haaveilen juuri nyt?

Mistä haaveilen juuri nyt? Kohtuullisen laaja kysymys, jota olen kuitenkin viime päivät huomannut pohtivani.

Elämä töiden ja kodin välillä on tullut viimeisen kahden vuoden aikana tutuksi, ja jotenkin on fiilis, että oma elinpiiri on pienentynyt valtavasti. Olen sosiaalinen ja minulla on paljon ystäviä ja tuttavia, mutta viime vuosien aikana kaikki elämä on keskittynyt pääasiassa työhön ja perheeseen. Myönnän, että olemme kaikki olleet samassa tilanteessa koronan takia, joten en halua siitä sen kummemmin valittaa.

Nyt huomaan kuitenkin haaveilevani sosiaalisesta elämästä. Kahviloista, ravintolassa syömisestä, leffassa käymisestä, juhlista, jopa HopLopista ( en olisi koskaan uskonut sanovani tätä! ) ja ennenkaikkea matkustamisesta.

Kaipaan ihmisiä! Kaipaan tekemistä! Spontaaneja kahvitteluita, brunssi vieraita ja lasten kanssa viikonloppu tekemisiä.

Haaveilen siis siitä, että korona antaisi jo minulle mahdollisuuden olla ja elää. Moni on niin jo tehnytkin, mutta huomaan jääneeni vähän koronan alle, eli elän niinkuin viimeiset vuodet on nyt eletty. Omassa pienessä kuplassa. Ilmiselvästi korona tilanne alkaa olla sellainen, että tilanne ainakin hetkeksi helpottaa, nyt olisi aika alkaa elää.

Katselen jatkuvasti matkoja. Selaan kalenteria ja mietin minne matkustaisimme ja milloin. Katson pankkitilille ja pohdin olisiko rahaa ampaista äkkilähdölle.

Googlaan uimapukuja ja bikineitä nonstop nettikaupoista ja rakennan kesä garderoopia Zalandon ostoskoriin. Mieli tekee lämpöön, aurinkoa katsomaan.

Toistaiseksi vain haaveilen, en vielä ole tehnyt asioille mitään. Ehkä se hetki pian koittaa.

Sen verran olen edennyt asioissa, että olen varannut juhlatilan synttärijuhliini ja lähettänyt facebookissa kutsun bileisiin. Olen myös kertonut, että juhlat perutaan kokonaan jos korona tilanne ei salli niiden järjestämistä. Haluan isot bileet, en muita. Olen aloittanut tekemään Pinterest -kansiota juhlista, eli ainakin jotain kivaa tekemistä olen keksinyt itselleni. Toivon niin että juhlat toteutuvat.

Haaveissa siintää se elämä jota elimme ennen koronaa. Tuleeko sitä enää koskaan, jää nähtäväksi. Jäljet tämä aika on ainakin jättänyt. Sellaiset, joista olemme oppineet paljon, mutta joita emme varmasti koskaan unohda.

 

Lue myös tämä:

Mitä aiot tehdä kun korona joskus loppuu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *