Hae
Riia Koivisto
Kaupallinen yhteistyö

BB, CC, värillinen kosteusvoide vai meikkivoide? Opas oikeaan valintaan.

Kaupallinen yhteistyö: Skincity
*Sisältää mainoslinkkejä

BB, CC, värillinen kosteusvoide, meikkivoide vai mineraalipuuteri? Tiedätkö näiden tuotteiden erot? Jos et, niin tässä opas oikeaan valintaan.

Viidakko on valtava, valikoimaa kasapäin, mutta autan sinua parhaani mukaan löytämään juuri sen oikean vaihtoehdon sinun tarpeita ja toiveita vastaavaksi. Tarvittaessa voit kysyä apua tuotteiden valintaan myös Skincityn asiakaspalvelusta, jossa sinua palvelee aina ammattitaitoinen kosmetologi ilmaiseksi chatissä, sähköpostitse tai puhelimitse.

VÄRILLINEN KOSTEUSVOIDE

Jos haluat pientä tasoitusta iholle, valitse värillinen kosteusvoide eli Tinted Moisturizer. Se on kevyin vaihtoehto näistä kaikista.

 • värillinen kosteusvoide tasoittaa kevyesti ihon sävyä
 • se riittää iholle sellaisenaan, ei siis tarvitse toista kosteusvoidetta alle ( seerumin voi laittaa jos iho kaipaa jotain extraa )
 • ei tunnu meikiltä
 • saatavilla lähes jokaiselta sarjalta
 • tarjolla useita sävyjä
 • monissa mukana myös suojakerroin ja UVA/UVB -filtterit
 • erinomainen myös miehille

Laura Mercier Tinted Moisturizer on kuin levittäisi kosteutta iholle. Sen koostumus on niin ihana, että voisin uida tässä tuotteessa. SPF 30 on myös mieletön bonus. Jos iho kaipaa lisäpeittävyyttä, sitä voi lisätä saman sarjan peitevoiteella paikallisesti.

 

CC -VOIDE

CC eli Color Correcting voide on seuraavana jonossa, eli astetta peittävämpi kuin värillinen kosteusvoide, mutta BB voidetta kevyempi ( tämä muuten riippuu merkistä! )

 • korjaa ihon väriä ja tasoittaa
 • koostumukseltaan meikkivoiteen oloinen, mutta silti kevyemmin peittävä
 • vaatii alle kosteusvoiteen
 • sisältää ihoa heleyttäviä ainesosia
 • tekee raikkaan, kuulaan, puolipeittävän ja ihon sävyä korjaavan lopputuloksen
 • eri merkeillä todella paljon eroja tuotteiden peittävyydessä, joten tutustu laatuun ja lue tuotearvosteluita jotta löydät itsellesi sopivan

By Terry Moisturizing CC-Cream on koostumukseltaan kevyt. Suosittelen tätä joko sellaisenaan, lisäämään peitevoidetta t-alueelle tai jopa meikkivoiteen alle korjaamaan ensin ihon sävyä ja antamaan extra heleyttä. Hourglassin peitevoide sopii täydellisesti tämän CC-voiteen päälle, se on super luonnollinen, sopii  silmien alle sekä korjailuun,  ja kulkee pienen kokonsa ansiosta vaikka käsilaukussa mukana.

 

BB -VOIDE

BB eli Beauty Balm ja värillinen kosteusvoide eli Tinted Moisturizer ovat käytännössä sama asia. Toisinaan BB voiteissa on mukana jotain extraa, mutta itse koen että nämä kaksi ovat samaa kamaa eri purkissa tai tarkemmin sanottuna eri nimellä. Useilta sarjoilta valikoimista löytyy vain jompi kumpi, jolloin valinta on helppo.

Vuosia sitten värillinen kosteusvoide oli hyvin usein se aikuiselle naiselle suositeltu meikkipohja. Se oli täydellinen pintakuivalle iholle, jossa oli jo hieman juonteita. Ihana pisamaiselle iholle, joka kaipasi vain hieman peittävyyttä. Mutta sitten värillisen kosteusvoiteen rinnalle tuli valtava määrä erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja meikkivoiteita. Tuote jäi varjoon. Kosmetiikkateollisuus lanseerasi uutuuden eli BB-voiteen, joka oli mielestäni värillinen kosteusvoide uudella nimellä. Onneksi tuote löysi taas oman asiakaskunnan. Siksi suosittelen monelle näistä jompaa kumpaa vaihtoehtoa, sen mukaan mistä sarjasta ja millä ominaisuuksilla sitä esimerkiksi etsii.

 

MINERAALIPUUTERI

MIneraalipuuteri on täydellinen tuote herkälle iholle. Puuterimainen pohja tuntuu kevyeltä, se on kuin meikkivoide, mutta eri muodossa.

 • tarvitsee aina kosteusvoiteen alle
 • mineraalipuuterilla pohjasta voi tehdä super kevyen tai todella peittävän
 • monikäyttöinen, moneksi muuntuva tuotevalinta ( meikkivoide, peitevoide,puuteri samassa )
 • pysyy hyvin pitkänkin päivän
 • peittää reilusti ihon pikku virheitä,
 • jos haluaa peittävän lopputuloksen tuotteen voi levittää sienellä
 • mahdollisuus hyvin hentoon ja huomaamattomaan meikkiin, kun sen levittää siveltimellä ohuesti
 • sekoitettuna kosteusvoiteeseen tuotteesta voi tehdä fluidimaisen, joka peittää selkeästi enemmän
 • hengittää hyvin iholla

Jane Iredalen mineraalipuuteri on samaan aikaan meikkivoide, meikkipuuteri, peitevoide ja aurinkosuoja. Tuote kestää käytössä pitkään ja toimii monella tavalla.

 

MEIKKIVOIDE

Meikkivoide on tuotteista se, jolla on mahdollista pelata eniten ja jonka koostumuksella on suuri merkitys. Meikkivoide voi olla kevyt, kuulas, heleä, se voi olla mattapintainen, peittävä, öljytön, tai ohut, fluidimainen, voidemainen… Samoilta merkeiltä löytyy usein useita laatuja, vastaamaan erilaisten ihotyyppien vaatimuksiin.

Meikkivoidetta valitessa onkin hyvä kysyä itseltä kysymyksiä, joiden kautta voi löytää sen parhaiten sopivan koostumuksen. Listaa esimerkiksi kolme tärkeintä ominaisuutta, ja pyydä apua Skincityn asiakaspalvelusta kosmetologilta, joka auttaa oikean tuotteen ja värisävyn löytämisessä. Skincitylle voi jopa lähettää oman kuvan nähtäväksi ilman meikkiä, jolloin virhe hankinnoilta on todellakin helppo välttyä.

Primerin avulla meikkivoide pysyy entistäkin paremmin. Se silottaa juonteita ja häivyttää ihohuuokosia, tämän lisäksi juuri tässä primerissa on korkea suojakerroin auringon haitallisia säteitä vastaan. ( mieletön koostumus!!! )  Makethemake Second Skin Foundation on nimensä mukaan kuin toinen iho. Se on ohut, kuulas ja levittyy iholle helposti. Peitevodetta voi halutessaan lisätä meikkivoiteen päälle antamaan lisä peittävyyttä ja silmien alle häivyttämään tummuutta.

 

Toivottavasti tämä opas oikeaan valintaan auttoi selvittämään, mitä eroja tuotteissa on keskenään, ja mikä olisi se tuote kategoria, josta itselleen voisi alkaa sitä oikeaa etsimään.

Kaikkia näitä tuotteita on muuten saatavilla Skincityn verkkokaupassa, jossa on aina ilmainen ja nopea toimitus. Jaksan itse yllättyä kerta toisensa jälkeen, miten nopeasti paketti tilauksen tehtyä oikein saapuikaan.

 

Tsekkaa Instagramin puolelta stoorit, joissa näytän miten tuotteita käytetään, ja millainen meikkipohja milläkin tuotteella on mahdollista saavuttaa!

 

 

Lue myös nämä:

 

Hehkua iholle pienellä vaivalla, kiinnostuitko jo?

Etsitkö peitevoidetta, joka on kevyt ja silti peittävä, ja joka häivyttää myös pieniä juonteita?

Kaupallinen yhteistyö: Skincity

2 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Tulipa paljon uutta tietoa, kiitos! Mä en oo koskaan oppinut käyttämään mitään meikkivoidetta, mutta ainakin talvella olisi kuulema hyvä suojaamaan ihoa Suomen tuiskeelta 😊

  • riiakoivisto kirjoitti:

   Ja kesällä myös! Suosittelen BB tai värillistä kosteusvoidetta jossa on suojakerroin, niin tulee samalla hoidettua ihon suojaus auringolta myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *