Hae
Riia Koivisto

Ammattilaisen vinkit morsiuskimpun, meikin ja kampauksen valintaan

Ammattilaisen vinkit morsiuskimpun, meikin ja kampauksen valintaan.

Oletko morsian tai tuleva sellainen? Mietitkö häähumua, miten valita meikit, tukat ja kukat hääpäivään? Olen kauneusalan ammattilainen ja tehnyt häitä ja meikannut ja kammannut morsiamia yli kaksikymmentä vuotta.

Kuva: Jussi Rekiaro Photography

 

Haluan auttaa sinua muutamilla vinkeillä löytämään sen oman kulman päivän lookkiin.

  • Mieti omaa tyyliäsi. Haluatko näyttää hääpäivänäsi suurinpiirtein samalle kuin yleensä, vai kaipaatko lookkiin jotain ihan muuta? Meikkaatko arkisin paljon vai hyvin luonnollisesti? Millaisissa hiuksissa viihdyt parhaiten? Hiukset auki vai hiukset kiinni?
  • Haluatko kukkia hiuksiin? Tuleeko sinulle huntu? Huntu määrittää melko paljon kampausta, joten se on hyvä ottaa huomioon hiuksia ja hiuskukkia suunnitellessa. Myös se, pysyykö huntu päässä koko juhlan ajan, vai otetaanko se vihkimisen jälkeen pois, on hyvä ottaa huomioon.

Kampaukseen kiinnitettävä hiuskukka kruunaa usein morsiamen lookin.

  • Onko sinulla joku lempikukka? Jos menet kukkakauppaan, minkä väristen kukkien luokse suuntaat ensimmäisenä?

  • Tee Pinterest kansioita. Kerää meikkikuvia spontaanisti kansioon talteen, sen kummemmin ajattelematta onko juuri sen kuvan tyyli sinulle sopiva. Tee sama kampauksiin ja kukkiin liittyen. Kun katselet laajempaa skaalaa kuvia, sieltä usein löytyy se punainen lanka. Huomaat että oletkin ehkä mieltynyt saman tyyppisiin juttuihin useammissa kuvissa. Kukissa tämä on erityisen hyvä. Kimpun muoto ja koko hahmottuvat usein parhaiten juuri kuvien kautta.

Morsian toivoi kimppuun luonnonmateriaaleja ja niittykukkakimpun tunnelmaa.

Erilaisia pinkin ja vaaleanpunaisen sävyjä, yhdistettynä valkoiseen ja melko pieni kimppu. Morsian antoi muuten hyvin vapaat kädet minulle.Toiveissa oli Valkoisia pioneita ja värjättyä harsokukkaa, ei yhtään vihreitä. Pyöreä, pieni ja klassinen kimppu.

 

Morsiamen toive oli saada kampaus, joka pysyy mutta ei ole liian tiukka. Kampauksesta tuli rento, mutta juhlava. Hiuskukka viimeisteli tyylin.

Morsian ei halunnut lainkaan kimppua, vain kukkaseppeleen, Tein siitä näyttävän, mutta herkän. Meikki oli voimakas, mutta pehmeä. Hiukset auki laineilla, koska se tuntui morsiamen omimmalta tyyliltä.

Rento neitikesäheinä -look kukkia, hiuksia ja meikkiä myöten, morsiamen toiveiden mukaan. Kuitenkin niin, että meikki näkyi ja silmät tulivat hyvin esille.

  • Huolehdi ihosi ja hiustesi kunnosta säännöllisesti eikä vain hetki ennen h-hetkeä.
  • Mitä vapaammat kädet ammattilainen saa, tietenkin sinun toiveita täyttäen, sen parempi lookista yleensä tulee.

Kaikki kuvien meikit, kampaukset ja kukat by @riiakoivisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *