Hae
Riia Koivisto

Tukka kuosiin – hiustenhoitovinkkejä syksyyn

*Sisältää mainoslinkkejä

Hiustenhoitovinkkejä syksyyn!

Otin ennen kesää hiusten pidennykset pois ja päätin pitää niistä taukoa. Kovasti arvoin, jos jatkaisin vielä Farmin kuvausten ajan pitkätukkaisena, mutta olin laiminlyönyt hiusteni hoitamista pidennysten kanssa ja tukkani oli tosi huonossa kunnossa.

pitkä vai lyhyt?

Leikkautin hiukset ennen Farmille lähtemistä mullet malliin. Päädyimme kampaajani kanssa vielä säästelemään pituutta, jos kuitenkin vielä päätyisin pidennyksiin. Päätin lopulta kuitenkin antaa hiuksilleni aikaa ja hoitaa ne ensin kunnolla kuntoon, vaikka pitkä tukka houkuttelikin. Jostain ihmeen syystä, olin käyttänyt koko pidennysten olo ajan hiuksilleni liian kevyitä tuotteita, ja oma tukka oli mennyt kuivaksi koppuraksi.

Veikkaan etten ole ainut, joka painii kuivien hiusten kanssa nyt, eli päätin kertoa näitä hiustenhoitovinkkejä syksyyn myös teille!

Hankin K18 Leave-In  Hair Mask hiuksiin jätettävän hoitonaamion, jota olen käyttänyt nyt säännöllisesti jo useamman kuukauden ajan. Naamio on helppo käyttää, koska se jätetään hiuksiin eikä pestä pois. Ainut mikä siinä pitää muistaa on se, että tuotteen tulee vaikuttaa hiuksissa 4 minuuttia, ennen kun tukkaan laitetaan muita tuotteita. Tämä on todella hyvä! Nykyään K18 on osa hiustenhoitorutiinejani useamman kerran viikossa.

Olaplex shampoo ja hoitoaine ovat olleet kuivan tukkani pelastajat. Huomasin oikeastaan heti, miten suuri merkitys oli pesuaineiden vaihtamisella näihin suojaaviin, hoitaviin ja kosteuttaviin tuotteisiin. Vaikka edelliset shampooni olivat myös laadukkaat, ne eivät vaan riittäneet kosteuttamaan ja rakennepaikkaamaan kuivien kutrieni kuntoa.

Pixie malli

Yhtäkkiä huomasin, että hiukseni olivat katkeilleet päälliosasta ja takaraivolta huomattavasti. Ikä, hormonaaliset muutokset, voimakkaat vaalennukset ja stressi olivat syinä hiusteni huonoon kuntoon.  Oli otettava käyttöön järeämmät otteet; sakset. Päätin myös, etten värjää hiuksiani nyt hetkeen, vaan keskityn hoitamaan hiukseni kuntoon. Voin vaikka leikkiä värillisillä hoitoaineilla, jos kaipaan vaihtelua sävyyn.

Luottokampaajani Aune leikkasi minulle ihanan pixie mallin. Päädyimme säilyttämään vähän pituutta tukan etu -ja sivuosissa, jotta lyhyessä mallissa säilyi pehmeä naisellinen tyyli.

Tykkään uudesta hiusmallista aivan valtavasti! Totuttelua ei tarvittu, tukka on tuntunut omalle heti sen leikkauksen jälkeen.

Extra hoitoa

Koska haluan nyt todellakin saada kutrini kuosiin, aloitin käymään myös  hiuspohjan mikroneuleuksessa. BTB13 tuotteilla tehtyä hoitoa on tehty minulle nyt yhden kerran ja menen toiseen käsittelyyn ensi kuussa. Jotta tuloksia on mahdollista saavuttaa, on sarjahoito mikroneulauksessa se juttu. Odotan jännityksellä apua jota tulen mikroneulauksesta saamaan, ainakin sen luvataan vahvistavan ohutta hiusta, ja sitä omat hiukseni juuri kaipaavatkin.

BTB13 Hair Growth Serum tukee mikroneulausta. Käytän tätä seerumia nyt jatkuvassa käytössä. Seerumi edistää hiuspohjan aktiivisuutta ja hiusten kasvua. Se myös rauhoittaa kuivaa ja kutisevaa hiuspohjaa. Tuote levitetään hiuspohjaan jakausten avulla osioittain, hierotaan eikä huuhdella pois. Se ei tahmaa hiuksia, vaan ennemminkin tekee tukasta tuuhean tuntuisen. Seerumin jälkeen hiuksiin laitetaan halutut muotoilutuotteet.

Kerron hoidosta lisää, kunhan tulokset alkavat näkyä!

Uutena kotihoitotuotteena on käytössäni tällä hetkellä myös  M2Beuate Hair Activating Serum. Seerumi aktivoi hiusten kasvua ja ennaltaehkäisee hiusten lähtöä. Minulla on kova luotto tähän tuotteeseen, koska olen saavuttanut mielettömiä tuloksia saman sarjan ripsi -ja kulmaseerumeilla.

Suosittelen syksyn tullen panostamaan myös hiusta kosteuttaviin suihkeisiin. Sen lisäksi että hoitosuihke kosteuttaa kutreja, se lisää hiusten hallittavuutta ja poistaa sähköisyyttä.

Muistuttelen myös muotoilutuotteissa huomioimaan, että tuotteet sisältävät lämpösuojan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *