Hae
Riia Koivisto

Syksy saapui -miten se vaikuttaa ihonhoitoon?

Syksy saapui – miten se vaikuttaa ihonhoitoon?

Yllättäen sää onkin toisinaan sateinen ja aamuisin myös aika viileä, kyllä se vaan on niin että syksy saapui ja tarjoilee meille nyt parastaan upean luonnon väriloiston kanssa!

Sadesää tekee ilmasta ihanan hapekkaan, ja ihosta kostean tuntuisen, kun taas kylmä ilma saa ihon tuntumaan kuivalle ja kireälle. Nämä seikat vaikuttavat tuotteiden valintaan niin ihonhoidossa kuin meikkauksessakin.

ihana iho!

Kesällä ihonhoidon ykkös juttuja on tietenkin ihon suojaaminen auringolta. Korkeat suojakertoimet, aurinkovoiteet ja kosteusvoiteet, joissa on mukana SPF. Syksyllä haasteet ovat erilaiset; iho kaipaa usein extra kostetutta ja ravitsevampia hoitotuotteita. Kuorinnan ja naamioiden merkitys kasvaa kun syksy saapuu.

Kannattaa tunnustella mitä iho kaipaa, miten oma ihotyyppi muuttuu kesän vaihtuessa syksyyn ja vaihtaa tuotteet ihon tarpeita vastaaviksi. Ja ehdottomasti, kysyä neuvoa ammattilaiselta, eli kosmetologilta, ihonhoidon ammattilaiselta.

Puhdistustuote kannattaa ihan ensin päivittää ihon tarpeita vastaavaksi. Sama puhdistus ei välttämättä sovi kesällä ja syksyllä/talvella, tai sitten se on erinomainen jatkuvassa käytössä. Kuuntele ihosi tarpeita ja päivitä tuote sen mukaan tarvittaessa. Joskus iho kaipaa myös ihan vaan vaihtelua.

Laponie Nourishing Oil on herkälle iholle sopiva emulgoituva öljyputsari. Se on hajusteeton ja vegaaninen tuote, joka poistaa meikin tehokkaasti. 

Herkälle iholle tehokas, mutta hellävarainen geelimäinen puhdistus on V10 Plus Ceramide Cleansing Gel. Geelimäisestä koostumuksesta huolimatta, puhdistus soveltuu myös kuivalle ja atooppiselle iholle ja se poistaa vesiliukoisen meikin tehokkaasti.

kuuntele ihosi tarpeita

Suosin ympäri vuoden ihotyypilleni siinä hetkessä sopivaa seerumia, joka kosteuttaa, ravitsee ja tukee muuta ihonhoitorutiiniani. Laitan seerumin puhtaille kasvoille aina ennen voiteen levitystä aamuin illoin. Tarpeen mukaan taputtelen iholleni  kosteuttavan kasvoveden ennen seerumin levittämistä, ikään kuin ensimmäiseksi kosteuttavaksi tuotteeksi.

Lierac Lift Integral Superactivated Lift Serum on tehokas, kiinteyttävä ja ihoa napakoittava aikuisen ihon seerumi. Tuote sopii aamuin-illoin käytettäväksi voiteen alle ja on nyt syksyllä iholle erinomainen lisä boosteri.

Vichy Mineral 89 Probiotic Seerumi on stressaantuneen ihon pelastaja. Ihoa kirkastava seerumi vahvistaa ihoa ja rauhoittaa ja tasapainottaa hipiää.

Seerumin jälkeen levitän iholleni kosteusvoiteen, joka sopii myös meikin alle. Minulle tärkeää voiteessa on, että siinä on ympäri vuoden UV-filtterit, jotka suojaavat ihoa auringon haitallisilta säteiltä. Haluan että voide imeytyy ihooni hyvin, eikä jää lillumaan ihon pinnalle. Voiteen tulee toimia myös meikin alla, ja sopia kaikkien käyttämieni meikkivoiteiden kanssa yhteen.

Suosin tehokasta perus ihonhoitoa, en kauheasti kikkaile, vaan puhdistan, kosteutan ja ravitsen ihoani.

Täydellinen meikinalusvoide SPF30 suojakertoimella varustettuna on silkkaa luksusta. Tämä Bybi Day Defence suojaava voide on jokaisen euron väärti. Päivävoide sopii kaikille ihotyypeille ja jättää mukavan tuntuisen pinnan iholle.

Lierac Lift Intergal -linjan päivä -ja yövoide ovat ihoa napakoittavat, kiinteyttävät tuotteet aikuisen ihon tarpeisiin. Täydellinen parivaljakko syysiholle!!

Kuori ja naamioi

Syksyllä jatkan ihoni kuorintaa säännöllisesti kerran-kaksi viikossa. Kun kuollut ihosolukko kuoritaan iholta säännöllisesti, niin voiteet imeytyvät ihoon paremmin. Iho näyttää ja tuntuu raikkaalta ja kirkkaalta. Myös meikki levittyy iholle kauniimmin.

Alumier -sarjan Lotus Scrub ja Aqua Infusion Mask ovat tehokkaita, mutta sopivat herkällekin iholle.

Naamioita käytän tarpeen mukaan noin kerran viikossa. En ole se tyyppi, joka laittaa sheetmaskin joka ilta kasvoille, vaan suosin ennemmin täsmähoitoa ja haluan että käyttämäni naamio tukee muuta ihonhoitorutiiniani ja ihoni tarpeita pidemmällä tähtäimellä.

Monitoimivoiteet ovat myös paikallaan syksyn tulleen. Paikallisesti kuiville kohdille tai ärtyneelle iholle sopiva voide on käytössäni aina. Kuivat kohdat niin kasvoilla kun kropassakin hoituvat  kerran päivässä rasvauksella niille erityisesti tarkoitetulla erikoistuotteella.

Moiforest Multipurpose Cream on metsäpölyä sisältävä monitoimivoide. Tämä huikea tuote sopii koko perheen ihon hoitoon.

Kuorintaa kaipaavat myös huulet. Huulikuorinnan voi tehdä itse sokerista ja kookosöljystä, tai sen voi ostaa valmiina. Olen laiska DIY -kuorinnan tekijä, mutta suosin valmista tuotetta. Huulimeikki näyttää kauniimmalle ja pysyy paremmin, kun kuorin huulet kerran pari viikossa.

Raikkaan tuoksuinen Jeffree Star Velour Lip Scrub on syötävän ihana tuote! Tätä tuotetta ei harmita ottaa esille, niin herkullinen se on. Eikä haittaa vaikka huulia vähän lipaisisi!

Lue myös nämä:

Kuorintavoide kasvoille – mun suosikki just nyt!

Yksinkertainen ja tehokas ihonhoito; herkän ihoni kulmakivet

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.