Hae
Riia Koivisto

Mun työ ja millaista se oikein on? Pieni kurkistus mun työelämään

Mun työ ja millaista se oikein on?

No ihan ensimmäisenä, mun työ on tavallaan hyvin epävarmaa. Kun ostan kalenterin uudelle vuodelle, se on tyhjä. Valkoiset sivut ahdistavat aina hetken, kunnes alkavat täyttyä varauksista, yhteistöistä, palavereista ja muista merkinnöistä. Elän yleensä noin kahden viikon syklillä. Tiedän, ettei tällainen epävarmuus sovi monelle, mutta minä olen vuosien varrella oppinut luottamaan siihen, että kyllä niitä töitä sieltä aina lopulta sitten tulee.

Lakkaan usein kynnet, otan kalenterin ja koneen esille, juon kahvia ja aloitan hommat. Tässä on hyvä samalla kuivatella kynsiä.

Mun työ on ihanaa. Ehkä parasta siinä on, että jokainen päivä on erilainen. Tapaan lähes päivittäin uusia ihmisiä ja menen ainakin kerran viikossa töihin paikkaan, jossa en ole koskaan aiemmin ollut. On myös paljon tuttuja tyyppejä, ihmisiä joiden kanssa olen tehnyt töitä vuosikausia. Koen nämä molemmat puolet työssäni suureksi rikkaudeksi. On huikeaa tavata uusia ihmisiä, ja myös aivan mahtavaa päästä päivittämään kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa.

Kuvauksissa meikkaan ja kampaan mallin, tämän jälkeen valvon kuvauksia, eli katson että kaikki on hyvin. Alla olevassa kuvassa teemme Häät -lehden kuvauksia yhdessä huikean valokuvaaja Ofer Amirin kanssa.

Kun minulle soitetaan jostain tulevasta työstä, kysyn lähes aina samat kysymykset.

  • Kerrotko missä kuvataan ja laitatko minulle tiedot vielä sähköpostiin puhelinnumeron kera.
  • Monelta aloitetaan meikki ja monelta kamera käy.
  • Onko lookista ennakko toiveita tai jotain muuta mitä minun kannattaisi ottaa valmiiksi huomioon.
  • Onko kyseessä koko päivän kuvaus vai meneekö aikaa vähemmän.
  • Haluatteko kustannusarvion mailitse vai riittääkö että kerron sen tässä puhelimessa.
  • Onko mallilla tai muulla kuvattavalla pitkät tai lyhyet hiukset.
  • Jos aikataulu muuttuu, ollaan kuulolla.

Näin se oikeastaan aina menee. Merkitsen kalenteriin kaiken olennaisen, koska sitten kun valmistaudun tulevaan työhön, osaan aikatauluttaa ajomatkan kuvauspaikalle, tavarat mitä tarvitsen mukaan, lastenhoidon tarpeen tai sen kumpi meistä Svanten kanssa vie ja hakee lapset.

Tavarat meikki pakissa ja pöydällä. Työni on isosti roudaamista, kamojen järjestelyä, pakkaamista ja purkamista.

Kampaamo työt. Yleensä saan asiakkailta soiton, tekstarin tai mailia. Vastaan heti kun pystyn ja ehdin. Aina en ehdi heti. Otan viikosta yleensä pari kampaamo päivää kalenteriini, sen mukaan miten varauksia tulee. Nuo päivät varaan töille FABssa, eli teen hius asiakkaita tai meikkauksia liikkeessä. Jos asiakas on uusi,  varaan puoli tuntia enemmän aikaa, jotta ehditään jutella, tutustua ja suunnitella mitä ollaan tekemässä, Omien asiakkaiden ajat osaan aikatauluttaa, ellei ole tulossa iso muutos hiuksiin.

FABssa olen kuin kotona. Yleensä ympärillä on luova kaaos, mutta nautin valtavasti myös siitä kun kampaamo on tikissä ja tavaraa tai kukkia ei ole joka nurkassa.

Kukka työt. Teen viikkokimppuja asiakkaille ja otan kukkatilauksia sen mukaan, miten niitä milloinkin tulee. Joka maanantai vien asiakkaalleni kukat, samoin perjantaisin viikonloppu kimput. Tällä hetkellä minulla ei ole vakituista kukkien kuljetuspalvelua, joten jos joku tilaus viedään asiakkaalle kotiin, hoidan kuljetuksen itse. Joudun kuitenkin juuri nyt miettimään kuljetusten kannattavuutta, koska aikaa kuluu ajeluun pitkin kaupunkia aivan valtavasti, eikä käytetyn ajan, työn ja rahan määrä silloin oikein enää kohtaa. Mutta tämä on nyt näin, joskus sitten taas otan kukka kuskin tarpeen mukaan, jos tilauksia kuljetuksen kera tulee enemmän.

Rakastan isoja tapahtuma kukituksia ja tilatöitä! Kaipaan niiden tekemistä valtavasti. Jos sellaisia minulle siunaantuu, niitä suunnitellaan yhdessä ja erikseen asiakkaan kanssa, pallotellaan ideoita, lähetellään kuvia ja viestejä ja palaveerataan. Sitten kun itse työpäivä koittaa, toteutetaan suunnitelma. Nämä ovat kukka töiden aatelia, sellaisia duuneja, joista nautin valtavasti ja saan virtaa elämääni!

Tässä kuvassa teen isoja kukkapilviä Messukeskuksen kattoon, asiakkaan messuosastolle.Tämä työ oli ihana! Pressitilaisuus Tavastialla, Ilveksen Artistimenun kukitus.

Koti toimistolla laskutan, kirjoitan blogi postauksia, kuvaan tuotekuvia ja teen tutoriaaleja. Päivät kotona ovat usein jopa hektisempiä kuin muissa töissä. Juoksen pitkin portaita ja kun yksi asia on tehty, siirryn jo seuraavaan.

Maileihin vastaaminen on minulle usein haastavinta. Siis ajan löytyminen siihen, että istun rauhassa koneella ja vastaan asiakkaalle ajatuksella. Tarvisin siis kalenteriini yhden rauhallisen työ päivän lisää. Viikonloppuisin vietän aikaa yleensä perheen kanssa, mutta yrittäjänä olen tottunut olemaan myös aina ”vähän töissä” En edes huomaa tuottavani sisältöä kotiaskareiden ohella someen, koska se on minulle mieluisaa. Olen myös tehnyt valinnan, ettei some sisältöni ole siloteltua kiiltokuvaa, vaan oikeaa elämää arjen kiireiden keskellä.

Tykkään sekoilla monen duunin kanssa aivan hulluna, joten tällainen tapa työskennellä istuu minulle kuin nenä päähän. Moni sanoo, että epäilee mun vuorokaudessa olevan enemmän tunteja kuin muilla, mutta mielelläni ottaisin kyllä pari lisää!

 

Lue myös nämä postaukset:

7 viimeistä kuvaa puhelimesta; hetkiä elämästä ja arjen dokumentointia

Loma on ohi ja arki saa alkaa!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *