Hae
Riia Koivisto

Miten meillä yrittäjillä menee?

Miten meillä yrittäjillä menee? Korona on tehnyt ison osansa monen elämään ja arkeen. Välillä kamppaillaan jäätävän lasku pinon kanssa, välillä taas tuntuu että pyyhkii jo vähän paremmin.

Kahden viikon karanteeni teki meidän perheen elämään ison loven lompakkoon, jota korjaillaan vielä pitkään. Nyt on onneksi ollut kivasti töitä, ja kalenteri täyttyy hyvää tahtia, joten valoa todellakin on tunnelin päässä. Huh.

Mun happy place on studiolla, kuvauksissa meikkaamassa.

Mutta voimat alkavat olla suoraan sanoen aika vähissä tämän epätietoisuuden kanssa. Monet ystäväni jotka ovat tapahtuma-alalla, artisteja tai ravintola-alan ammattilaisia, ovat todellisessa ahdingossa. Sekä henkinen että taloudellinen hyvinvointi on vaakalaudalla.

Minulle suurimman haasteen asettaa töiden epätasaisuus. On mahdotonta tietää, tuleeko niitä töitä vai ei. Ennen sitä jotenkin pystyi ajattelemaan, että jos nyt on iisimpi viikko, otan sen loman kannalta ja teen sitten pari viikkoa kahta kauheammin töitä. Ja niin se yleensä menikin. Nyt ei siihen voi luottaa, eikä vapaapäivät todellakaan tunnu lomalle.

Kukkakimput lähdössä asiakkaille.

Kesä siintää jo kulman takana mikä on ihanaa. Olisi niin ihanaa jos voisimme elää jo vapaammin ja tehdä asioita perheen ja ystävien kanssa. Ehkä vähän jo juhlia, ja saada nauttia live musiikista.

Mutta kesäloma,. se kieltämättä mietityttää. Lapset ovat heinäkuun lomalla, joten jomman kumman meistä vanhemmista on oltava kotona. Luulen että teen töitä muutaman päivän viikossa, niin talous pysyy jonkinlaisessa hallinnassa kesän aikana.

Miten teillä muilla yrittäjillä menee? Joko elämä on alkanut tasaantua ja näyttää merkkejä siitä, että tästä vielä noustaan? Vai onko tilanne pahentunut?

Olisi ihana kuulla teidänkin tarinoita!

 

Lue myös nämä:

Työviikko takana, mitä kaikkea siihen mahtuikaan?

Maskin alla on jatkuva jano

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *