Hae
Riia Koivisto

Maskin alla on jatkuva jano

Olen ollut viimeisen viikon taas pitkiä päiviä töissä ja käyttänyt maskia aamusta asti. Olen täysin tottunut maskin käyttöön ja sen kasvoille laittaminen tuntuu ihan perus menolle.

Ainut iso miinus maskin kanssa elämisessä on, että mulla on jatkuvasti jano. Suu ja huulet kuivuu, ja tulee juotua aivan liian vähän. Nytkin kärsin inhottavasta päänsärystä koska selkeästi olen viime päivinä juonut liian vähän vettä.

Sanon itselleni nykyään aamulla ennen töihin lähtöä, että tänään mulla on tehtävä. Mun on muistettava juoda joka asiakkaan välissä ja samalla vaihdettava maski uuteen. Välillä juominen toteutuu, liian usein ei.

Maskeista suosikkejani ovat kertakäyttömaskit, sekä tämä kuvissa näkyvä kuparimaski. Vaikka kestomaskit näyttävät kivemmille, niissä on kuitenkin vähän vaikea hengittää.

Silmälasit eivät enää huurustu, kuten alussa. Olen kait oppinut hengittämään ”oikein” maskin alla. Välillä kun otan maskin päivän aikana pois asiakkaiden välissä ja laitan sitten uudelleen, huomaan että hengästyn. Se tuntuu raskaalle ja saa sydämen tykyttämään. Silloin yritän muistaa käydä ottamassa ulkona happea ja juoda vettä.

Iholleni tulee toisinaan pieniä näppyjä, koska maski hautoo kasvoja. Tähän auttaa säännöllinen kasvojen kuorinta. Aluksi en tajunnut sen tuovan niin isoa apua, mutta nyt se on ihonhoidossani valttikortti, jolla saan maski-ihon voimaan kohtuullisen hyvin.

 

Onko teillä tullut maskin käyttöön omia rutiineja? Miten olette ratkaisseet tämän jatkuvan janon, huulten kuivumisen ja ihon pienet näppylät?

Yritetään jaksaa vielä käyttää maskia, pestä käsiä, käyttää käsidesiä ja välttää turhia kontakteja. Aion uskoa että elämä tästä vielä joku päivä normalisoituu, kunhan jaksamme vielä jonkin aikaa tätä erikoista elämäntilannetta.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *