Hae
Riia Koivisto

7 viimeistä kuvaa puhelimesta; hetkiä elämästä ja arjen dokumentointia

7 viimeistä kuvaa puhelimesta.

Kävin läpi puhelimen kuvia, ikäänkuin katsoakseni millanen viikko mulla olikaan ollut. Minulle puhelimen kuva kansio on usein tapa muistella viikon tapahtumia ja sitä missä kaikkialla olenkaan ollut. Viikot ovat usein niin hektisiä, tapaan paljon ihmisiä ja työni ovat usein eri osoitteissa, että kuvat summaavat hyvin viikon tapahtumia, ovat sellaista mukavaa arjen dokumentointia.

Miksi juuri 7 viimeistä kuvaa? Koska seiska on onnen lukuni, ihan vaan siksi.

Sea makasi sohvalla ja näytti niin suloiselle. Pyysin saada ottaa kuvan muistoksi, koska hänellä on musta silmä, jota ei tässä mustavalkoisessa kuvassa juuri näe. Musta silmä tuli kun kaverin jalka osui käsilläseisonnassa Sean silmään. Näitä sattuu ja tapahtuu. Näytti kun toisessa silmässä olisi ollut hieno luomivako varjostus meikattuna.

Kävin kesken työpäivän led-valohoidossa ja kun tulin takaisin liikkeeseen, meikkasin ja otin muutaman selfien. Tämä otos ei päässyt someen, mutta se oli niin hauska vahinko hetki, että jätin sen poistamatta.

Tein aamulla normaaliin tapaan meikkini ja samalla kuvasin itutoriaalin Instaan. Otan aina lopuksi kuvan meikistä ringlight valossa työhuoneessani. Monte huuteli mammaa, ja yhtäkkiä hän olikin siinä vieressä. Huomasin Monten vasta kun katsoin kameraa ja otin kuvan. Meikkikuva vaan parani, kun sain tämän ihanuuden mukaan kuvaan. Tykkään tästä kuvasta valtavasti.

Pilaantuneet kukat. FABssa oli käynyt siivooja ja ottanut vahingossa kukkakylmiön töpselin irti seinästä. Kaikki kukat olivat lämpimässä jääkaapissa yli vuorokauden hautumassa, eli käytännössä kaikki materiaalit pilaantuivat. Otin esimerkiksi heille kuvia, miksi en voinut enää myydä näitä kukkia. Siivousfirma lupasi korvata kukat, joita harmillisesti oli koko kylmiö täynnä. Vahinko, mutta toki harmillinen sellainen.

Asiakas tilasi näyttävän kukkapannan halloween juhliin. Sain viitteellisen kuvan esimerkiksi ja hän kertoi, että hänelle meikataan sugar skull -maski kasvoille. Tästä tuli mielestäni tosi onnistunut  kruunuja asiakkaani oli super tyytyväinen. Tuskin maltan odottaa kuvaa kokonaisuudesta.

Tallennan usein screenshottina tärkeitä viestejä puhelimeni kuvakansioon. Tuttu asiakas tilasi ovikransseja laittamalla viestin whatsuppiin, joten otin viestistä  kuvan, että muistaisin siirtää tilauksen kalenteriini.

Istun sohvalla ja nautin kahvia yksin, kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa. Ulkona on vielä pimeää. Lapset ovat yökylässä ja Svante nukkuu. Koti tuntuu ja näyttää aina erilaiselta kun lapset eivät ole kotona. Olo on kutkuttavan ihana, kun edessä on tänään juhlat ja talo täyttyy ystävistä. Silti lapsia on jo nyt valtava ikävä.

Miltä teidän puhelimen kuva kansio näyttää? 

 

Lue myös tämä:

7 asiaa joista pidän -haaste

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *