Hae
Riia Koivisto

Vastuulliset juhlat! Pikatestit, ystäviä ja hyvää ruokaa!

Vastuulliset juhlat! Ystäviä ja hyvää ruokaa – tätä on kaivattu ja odotettu.

Päätimme järjestää vastuulliset juhlat niin, että kaikilla olisi turvallinen olo. Sain pr-lahjana Nordic Beauty Importilta koronatestit. Ilmoitimme jo hyvissä ajoin kaikille, että meillä on juhlijoille pikatestit varattuna. Toivoimme myös, että voimme pitää testin takia pitää ns. koronavapaan illan, eli bileet joissa voimme keskittyä testien tekemisen jälkeen nauttimaan vaan hyvästä ruoasta ja seurasta. Päätimme yhdessä, ettemme puhu koronasta tai rokotteista, vaan keskitymme ystävyyteen.

Voin sanoa, että tämä tuli ihan tarpeeseen!

Meillä on ollut jo yhdeksän vuoden ajan perinteenä järjestää ystäville rapujuhlat. Ajankohta vaihtelee aina sen mukaan, milloin meillä on kalenterissa tilaa. Juhlissa on mukana aina sama porukka, ja muutama ns. vaihtuvien penkkien paikka, eli aina muutama jotka eivät joka vuosi ole juhlissa. Tämä siksi, että pöytään mahtuu rajallinen määrä ihmisiä, ja siksi joudumme aina tarkkaan laskemaan ketä minäkin vuonna kutsumme. Meillä on laaja ystäväpiiri ja oikeasti haluaisimme aina kutsua tyyliin kaikki!

Juhlamenun suunnittelu on yksi tärkeimpiä juttuja ja meille Svanten kanssa super tärkeää. Olemme molemmat ruokaihmisiä ja nautimme valtavasti juhlien järjestämisestä, kokkailusta ja kauniista kattauksesta.

Minulle myös juhlalookin tekeminen on tärkeä osa juhlia. Tänä vuonna tein Instaan reelsin ja tutoriaalin lookistani.

Alkupalat on meillä aina isot ja ruokaisat, vaikka syömmekin ravut aina pääruoaksi. Tällä kertaa mukana oli muutama kasvissyöjä, joten teille alkupaloista hyvin kasvispainotteisia.

Kesäkurpitsa rullat pitivät sisällään tuorejuusto täytteen. Täytteessä oli maustamatonta tuorejuustoa, persiljaa, korianteria, karpista, mustapippuria, sitruunamehua, dijon sinappia, mustapippuria ja suolaa.

Vesimelooni-feta suupalat maistuivat super hyviltä ja ihanan raikkailta. Ripottelin fetan päälle pistaasipähkinärouhetta, mustapippuria sekä lorautin makeaa balsamicoa juuri ennen tarjoilua. Hasselpähkinä kruunasi maut.

Sitruunalla, hunajalla ja oliiviöljyllä valutetut päärynäsiivut saivat kaveriksi rouhittua mustapippuria ja sinihomejuustoa.

Herkkusienet koverrettiin sisältä, voideltiin kauttaaltaan voi-valkosipuli seoksella. Tein edellisenä iltana valmiiksi puolikuivattuja tomaatteja, joilla täytin sienet ja lisäsin päälle vielä mozzarellaa. Sienet menivät juuri ennen tarjoilua vartiksi uuniin ja maistuivat tosi meheville.

Juhlat olivat ihanat. Istuimme pitkän pöydän ääressä yli 8 tuntia. Se kertoo aika paljon. Ruoka oli hyvää, seura parasta. Sunnuntaina väsytti aivan valtavasti. Vieläkin väsyttää ja turvottaa. Mutta tämä oli kaiken arvoista, nautin niin valtavasti illasta!

Tällaisten juhlien jälkeen huomaa olevansa sellaisessa onnellisuus kuplassa, ja miettivänsä miten onkin saanut niin ihania ihmisiä elämäänsä. Olen niin onnellinen jokaisesta ystävästäni. 

 

Lue myös tämä postaus:

Ihanat rapujuhlat, perinteistä parhain

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *