Hae
Riia Koivisto

Astianpesukone hajoamispisteessä! Argh, miten vaikeaa on hankkia uusi!

Astianpesukone vetelee viimeisiään ja on pakko ostaa uusi! Miten se voikin mennä aina niin, että vasta sitten kun on ihan pakko, ja tarve on akuutti, niin ei ole mitään tietoa minkä ostaa ja mistä. Argh, ai että kun vihaan näitä päätöksiä!

Meidänhän piti tänä vuonna tehdä kokonainen keittiöremontti, mutta kiire ja epävakaa rahatilanne, ovat laittaneet rempan vielä odottamaan itseään.

Nyt ajattelin, että hyödynnän Black Week -tarjouksia ja ostan uuden astianpesukoneen ensi viikon aikana. Ongelmana huomaan olevan sen, ettei konetta välttämättä saa heti, vaan sitä saattaa joutua odottamaan useamman viikon. Voin sanoa, että lapsiperheessä astianpesukone on käytössä non stoppina, eikä käsin tiskaaminen juuri nyt houkuttele.

Tein kyselyä facebookin puolella aiheesta, ja huomasin että on muutama asia, joita moni kehotti ottamaan huomioon

 • merkki ( Miele ja Bosch saivat eniten ääniä )
 • valmistusmaa ( Saksassa valmistetut kuulema ovat parhaita, merkistä riippumatta monissa valmistusmaa kuitenkin esim Puola.. )
 • pitää muistaa tarkistaa onko valittu malli integroitava
 • kuinka paljon astioita koneeseen mahtuu ja miten sen sisätilat on järjestetty
 • osaan nykypäivän koneista ei kuulema välttämättä mahdu kaikki isot lautaset pystyyn, eli pitäisi kuulema mitata että omat astiat varmasti mahtuvat sisään ( argh!!! – en kestä tätä )
 • toimitusaika
 • mahdollinen asennus palvelu ja sen nopeus

Tuntuu, että kaiken tämän selvittäminen ottaa jo aivan älyttömästi aikaa ja haluaisin vaan klikata jonkun tuotteen nopeasti ostoskoriin, tilata asennuksen ja simsalabim, uusi astianpesukone olisi asennettuna ja toimivana kohta jo paikoillaan!

Onko tämä liikaa vaadittu, ahdistunko turhaan vai pitäiskö vaan nyt ostaa se, jonka helpoimmin omalla budjetillani saan hankittua?

Kokemuksia saa mielellään jakaa!! Otan kiitollisena vastaan kaiken astianpesukoneisiin liittyvän tiedon. 

 

Lue myös nämä postaukset:

Meidän koti Deko -lehdessä

Kodin sisustushommia vol 2

4 kommenttia

 1. Ulla kirjoitti:

  Meille tuli uusi apk kesällä. Ei tosiaan tullut mieleen tuo astioiden mittaus, enkä tiedä miten se olisi ollut muuten mahdollista kuin roudaamalla omat astiat liikkeeseen. Pesemme nyt sitten vajaita koneellisia useammin esim viinilasit kösin. Että jos lukisi, että Arabia/Iittala/Hackman approves, niin jes! Nyt pitäis olla jotain pieniä mokkakuppeja ja ohkaisia lautasia.

  • riiakoivisto kirjoitti:

   Joo siis mulle catering ihminen,ystäväni Pervin vinkkasi tän että pakko tsekata toi asioiden koko homma. Hän on niin monessa paikassa törmännyt uusiin koneisiin joissa tilaa astioille on tosi vähän. Minkä merkin koneen ostitte?

 2. um kirjoitti:

  No vinkki vitonen. Ostat nyt vaan peruskoneen, viis integroitavudesta. Edullisen sellaisen. Mikä löytyy heti toimitukseen. Takuuhan näis on järkiään 2 vuotta. Sitten kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi niin kone tarvittaessa vaihdat koneen mieluisampaa. ”Vanha” uudehko kone tekee varmasti kauppansa tori.fissa. Ja mikä vikana vanhassa? Jos heittää jotain tiettyä vikakoodi. Google, Google. Voi olla ihan yksinkertaista ja halpaa korjata itsekin. Vuosi sitten vaihdoin 20 euron tiivisteen tiskariin ja niin vain porskutellaan 🙂

  • riiakoivisto kirjoitti:

   Hyvät neuvot!
   Vanha kone pitää todella akuuttia ääntä, ihan kun kävisi jotenkin hitaalla. On kyllä jo vanha eli päivitys on varmasti jo paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *