Hae
Riia Koivisto

Hiihtoloma muuttui sairasteluksi, lääkärikäynneiksi ja koronaksi

Hiihtoloma – oliko meillä todellakin sellainen?

Sea oli intoa täynnä viikko sitten perjantaina, kun hänen elämänsä ensimmäinen hiihtoloma alkoi. Ekaluokkalaiselle isoja merkkipaaluja elämässä, niinkuin pitääkin.

UUSI HARRASTUS

Olimme ilmoittaneet Sean kaverin kanssa lumilautailu kursseille Vihtiin, jossa neljänä päivänä oli kahden tunnin ajan ohjausta. Olin jättänyt itselleni kalenteriin tilaa, jotta kurssi on mahdollinen. Minulla oli parit kuvaukset, Svantella äänitöitä kotistudiolla, mutta päätimme että hoidamme hiihtoloman niin, että molemmat voivat tehdä töitä vuoropäivinä.

monten korona

Monte tuli perjantaina dagiksesta kipeänä kotiin. Hän oli aivan veto pois, valitti päänsärkyä ja oli lämmin. Siitä alkoi Monten kipeys, joka on nyt kestänyt jo kymmenen päivää. Aloimme heti tekemään koti testejä kaikille, mutta tulokset näyttivät jatkuvasti negatiivista.

Pojan kunto huononi päivä päivältä, ja päänsärky alkoi olla sellaista, että oli lähdettävä lääkäriin. Kävimme ensin Pikkujätissä, jossa otettiin verikoe, katsottiin korvat ja kurkku. Kaikki oli ok. Perus flunssaa, sanottiin. Tilanne oli seuraavana päivänä pahempi, joten soitin Jorviin päivystykseen, mutta sain sieltä vähän negatiivisen vastaanoton. Varasin ajan taas Pikkujättiin ja lähdimme sinne heti. Onneksi saimme hyvän lääkärin, joka ymmärsi huoleni ja päätti, että nyt selvitetään mistä oikein on kyse. Montelta otettiin laajat verikokeet, virtsanäyte, streptokokki näyte nielusta ja uusi koronatesti. Puolen tunnin kuluttua lääkäri soitti ja kertoi positiivisen testituloksen tulleen. Helpotus tuli, vaikka huoli olikin valtava.

Peruin kaikki työt viikolta.

sainko vanhan harrastukseni takaisin?

Sean lautailu kurssi oli huippu. Minäkin pääsin rinteeseen kerran ja se oli kyllä viikon ehdoton kohokohta! Olen lasketellut koko ikäni, paitsi nyt viimeisen kymmenen vuoden ajan vain muutaman kerran. Ajattelin, että kun saan Sean innostumaan lautailusta, pääsen taas itsekin mäkeen. Ensi talvena on jo Monten vuoro. Tällä viikolla myös Svante pääsi kerran laskemaan, ja innostui pitkästä aikaa hänkin!

sean korona

Loppuviikko menikin sitten niin, että seuraavaksi Sealle tuli kurkku kipeäksi. Kuume alkoi nousta ja olo heikentyä. Lopulta jouduimme lähtemään Jorvin päivystykseen, kun kuumemittarin lukemat näyttivät 40,3 ja lapsi oli heikossa kunnossa. Hoitohenkilökunta oli mukavaa, saimme hyvät kotihoito-ohjeet ja myös Sealle sen virallisen positiivisen koronatesti tuloksen.

joko tämä on kohta ohi?

Korona tuntuu olevan siitä outo kaveri, että oireet voivat muuttua hetkessä. Kun tuntuu, että tauti on jo voitettu, se iskee uudelleen. Oma oloni alkaa olla aika hyvä, mutta pelko siitä, että vointi huononee, siintää takaraivossa.

Svanten kuume nousi jälleen. Hänellä kuume on sahannut jo pari päivää, ja kunto ollut tosi ankea. Huomaan, että jännitän ja pelkään toisen olon puolesta. Olen onnellinen, että meillä molemmilla on kuitenkin kolme rokotusta takana, eli toivottavasti selvitään tästä ikävästä taudista ilman sairaalahoitoa.

Kun meidän aikuisten olo tästä hieman paranee, menemme mekin vielä virallisiin testeihin. Vaikka korona on varma meilläkin, on varmaankin hyvä saada siitä vielä virallinen todistus.

tästä selvitään!

Olo on uupunut, koti sotkuinen, mutta onneksi meillä on toisemme. Vielä me sairastetaan, mutta me selvitään kyllä. Olemme saaneet apua naapureilta, ihania viestejä tutuilta ja tuntemattomilta.

Pikkuhiljaa tästä noustaan taas kohti arkea ja normaali elämää. Maailman tilanne tuntuu myös taakalta hartioilla, mutta olemme juuri nyt päättäneet keskittyä ajattelemaan positiivisia asioita. Se pitää elämässä kiinni. Ulkona paistaa aurinko ja kevät tulee!

 

Lue myös tämä:

Kun flunssa iskee yrittäjälle, ei paljon naurata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *