Hae
Riia Koivisto

Kun flunssa iskee yrittäjälle, ei paljon naurata

Flunssa!!! Ei!!!!

Kun flunssa iskee yrittäjälle, ei muuten paljon naurata. Ei varmasti muillakaan flunssa naurata, mutta  näin yksin yrittäjänä työt ja kipeys asettavat extra haasteita matkalle. Minulla ole ketään muuta, jolle voisin delegoida töitäni, siksi ajatus että nyt sitä vaan sairastetaan rauhassa ja levätään, on hieman haastava.

Ensi viikon kohdalla kalenteri on täynnä töitä ja merkintojä, mikä on ihanaa. Mutta päivä ja hetki kerrallaan yritän selviytyä tilanteista, kun katson omaa vointiani.

En muista milloin olisin ollut näin kipeä. Omituinen tauti tämä on kyllä ollut. Kuumetta ei ole ollut lainkaan, mutta muuten olo aivan karmea. Kaikki alkoi inhottavalla kurkkukivulla, sen jälkeen saapui hirveä päänsärky, puuskittainen yskä ja järjetön nuha ja tukkoisuus. Olen ollut niin väsynyt, että en kertakaikkiaan ole pysynyt hereillä.

Sea on auttanut ihan kaikessa. Hän on siivonnut ja auttanut laittamaan ruokaa. Monte on kiukutellut, koska ymmärrän että viisivuotiaan on helpompi ilmaista tunteitaan niin. On omituista että mamma on niin kipeä kun nyt. Svante on työmatkalla, joten tilanne on kieltämättä ollut haastava.

Lauantaina olin luvannut tehdä kukkapannan asiakkaalle, ostanut sitä varten jo materiaalit ja sopinut noudon. Päätin, että otan lapset kyytiin, ajamme suoraan koronatestin kautta Mäkkäriin hakemaan lapsille ruokaa ja sieltä FABiin. Homma onnistui hienosti. Laitoin asiakkaalle viestin, että olen kipeä ja hoidetaan nouto ilman kontakteja. Kaikki sujui hyvin. Lapset katsoivat iPadilta lastenohjelmia, söivät pikaruokaa ja minä sain hommat hoidettua. Heidän mielestä tämä oli aivan normi menoa, ei mitään ihmeellistä. Yrittäjän lapset ovat tottuneet kaikkeen.

Illalla olo meni niin huonoksi, että Sea alkoi olla tosi huolissaan ja soitti mummille. Seaa pelotti, että mammalle tapahtuu jotain. Sovittiin, että kun koronatestin tulos saapuu, mummi ja pappa tulevat apuun jos tulos on negatiivinen. Ja olihan se.

Olen huolissani, etteivät vanhempani saa tätä kamalaa tautia minulta. Isäni on käyttänyt maskia koko ajan, mutta äiti ollut sitä mieltä, että kyllä hän flunssasta selviää jos sellainen iskee. Toivon sydämestäni, ettei kukaan muu sairastu tähän tautiin.

Olo alkaa pikkuhiljaa olla parempi. Ensimmäistä kertaa otin nyt tietokoneen esille ja katsoin telkkaria. Huomiset työt olen siirtänut eteenpäin ja jatkan lepäämistä. Tiistain duuneja katson huomenna uudelleen, kun näen miten voin.

Kyllä tämä tästä! Lepo on super tärkeää, enkä halua lähteä liian aikaisin heilumaan minnekään, mutta en myöskään halua jättää asiakkaitani pulaan. Olen tunnollinen työntekijä ja haluan hoitaa sen, mitä olen luvannut. Mutta en tietenkään terveyden kustannuksella.

Uskon että huomenna on jo parempi päivä.

 

Jännät paikat työ -ja kotielämässä

Miten meillä yrittäjillä menee?

Yksi kommentti

  1. Flunssainen yrittäjä kirjoitti:

    Pikaista toipumista sinulle! Täällä kanssa yrittäjä, joka flunssan kourissa. Mulla kanssa alkoi kovalla kurkkukivulla, sit yskä ja nuha. Yleisesti ottaen tosi kipeä olo. Asiakkaat olen siirtänyt eteenpäin. En voi ottaa riskiä, että asiakas saa tartunnan minulta! Muutkin virukset nähtävästi voimissaan, koronan siivellä päässeet voimistumaan. Toivottavasti olosi helpottaa ja pääset pian taas töihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *