Hae
Riia Koivisto

Kuiva hiuspohja – helpot vinkit päänahan hyvinvointiin

Kuiva hiuspohja – helpot vinkit päänahan hyvinvointiin!

Talvi, pakkanen, kuiva ilma, pipon käyttö; kaikki nämä syyt kannattaa ottaa huomioon, jos hiuspohjassasi ilmenee kuivuutta. Epäsopivat tuotteet ja mahdolliset muotoilu tuotteiden kertymät, saattavat myös aiheuttaa päänahan ongelmia.

Olen huomannut asiakkaillani, että monella on kuivien ja sähköisten hiusten lisäksi nyt hyvin kuiva hiuspohja. Kuivuuden syy on usein vaikea tunnistaa itse; onko kyseessä hilse vai yksikertaisesti ihon kuivuus.  Hilse on seurausta liiasta talinerityksestä, kuiva päänahka taas talin puutteesta. Tämä on merkittävä ero valitessa tuotteita ongelman ratkaisuun.

Ärsytys saattaa olla seurausta myös siitä, että talvi pakkasilla usein pesu välejä pidennetään ja pipoa pidetään myös sisällä; tyyli -ja/tai -huono hiuspäivä -mielessä.

Pipon alla päänahka hautuu ja muotoilu tuotteiden jämät saattavat aiheuttaa kutinaa. Kutisevaa ihoa tulee helposti raavittua, jolloin iho aukeaa ja ärtyy helposti.

Tässä vinkkejä, kuinka selättää hiuspohjan ongelmat:

  1. Säännölliset pesu välit ( ei pesua liian usein, eikä toisaalta taas liian pitkiä välejä )
  2. Neutraalit shampoot, jotka eivät sisällä sulfaatteja, joskus myös hajusteet saattavat ärsyttää jo valmiiksi ärtynyttä ihoa
  3. Syvä puhdistava shampoo tavallisen ohella pari kertaa kuukaudessa
  4. Hiuspohjan säännöllinen kuorinta  => muotoilituotteiden kertymät kuoritaan iholta ja ihon kunto virkistyy melko nopeasti
  5. Kosteuttavat hiusnaamiot
  6. Öljyt, hiuspohjan kosteusvoiteet tai hoitonesteet täsmähoito apulaisiksi
  7. Pipojen ja muiden päähineiden peseminen tai tuulettaminen säännöllisesti
  8. Hiuksia pestessä suositeltavaa käyttää mieluummin viileää kuin kuumaa vettä ( kuuma vesi kuivattaa ihoa, viileä rauhoittaa ja supistaa ihohuokosia )
  9. Tyynyliinan vaihto puhtaaseen tarpeeksi usein!
  10. Iho on ihmisen suurin elin, siksi sitä kannattaa hoitaa myös sisältä päin hyvällä ravinnolla ja tarvittaessa sopivilla lisäravinteilla -ja/tai vitamiineilla

Urtekram Sensitive Scalp Shampoo on hajusteeton ja kosteuttava shampoo herkälle hiuspohjalle. Tuotteen koostumus on mieto, ja on siksi erinomainen ärtyneellekin hiuspohjalle. Lakritsijuuri rauhoittaa, aloe vera kosteuttaa.

Urtekram Sensitive Scalp Conditioner on pehmentävä ja kosteuttava hoitoaine herkälle hiuspohjalle. Hajusteeton tuote on vegaaninen, eco sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja 100 % biohajoavaa. Molemmat tuotteet sopivat niin naisille kuin miehillekin.

 

Pakkanen ja sähköiset hiukset – mikä avuksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *