Hae
Riia Koivisto

Tulppaanit ja niiden helpot hoito-ohjeet

*Sisältää mainoslinkkejä

Tulppaanit ja niiden helpot hoito-ohjeet!

Nyt on taas se aika vuodesta, kun tulppaanit ovat saapuneet kauppoihin. Helpot hoito-ohjeet auttavat pitämään tulppaanit kauniina mahdollisimman pitkään.

Jos kukkajutut kiinnostaa enemmän, tilaa kirjoittamani Kukkajuttuja -kirja täältä.

  • Leikkaa tulppaaneille terävällä veitsellä suorat imupinnat. Tulppaanien varret ovat pehmeät ja ne imevät paljon vettä. Viistot imupinnat antavat tulppaanien juopotella liikaa, siksi siis suora pinta toimii niille parhaiten.
  • Jätä tuppaanit muovipakkaukseen ja laita ne vähäiseen viileään veteen noin puoleksi tunniksi. Tulppaanien varret pysyvät näin jämäkkänä eivätkä löpsähdä.
  • Poista muovi ja ylimääräiset lehdet. Kaikki veden pinnan alapuolelle ulottuvat lehdet poistetaan. Näin vesi pysyy raikkaana eikä muodosta limaa veteen eikä varsien pintaan.

  • Sido kukat spiraaliin. Llaita ensin kaksi tulppaania ristiin, tämän jälkeen aina kukka seuraavan päälle niin että kukkien varret kulkevat samansuuntaisesti, myötäpäivään. Tällä teknsiikalla kukkien varret muodostavat spiraalin ja asettuvat kauniisti maljakkoon.
  • Vaihda kukille uusi kylmä vesi parin päivän välein ja leikkaa samalla uudet imupinnat.

  • Tulppaanit kasvavat hurjaa vauhtia pituutta, joten niitä voi leikata reilustikin.-
  • Jos kukat alkavat nuupahtaa, voit vielä elvyttää niitä. Leikkaa uudet imupinnat, laita kylmää vettä maljakon pohjalle ja kiedo tulppaanit napakasti sanomalehtipaperin ympärille. Laita kukat viileään ja anna olla puolesta tunnista tuntiin. Todennäköisesti tällä tavalla saat kukillesi pari päivää lisää elinaikaa.

  • Vinkki! Voit sitoa tulppaanien sekaan myös muita kukkia, oksia, varpuja tai vihreitä lehtiä. Saat edullisesta kimpusta pienellä tuunauksella näyttävämmän kimpun pienellä vaivalla.

 

Lähde: Kukkajuttuja / Tammi / Riia Koivisto

 

Tulppaanihieronta vs. ruusuhieronta – joko olet testannut tätä kikkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *