Hae
Riia Koivisto

Kylmä avokadokeitto; helppo, nopea ja terveellinen!

Kylmä avokadokeitto on yksi vuosikausien suosikki ruokani, joka säännölisesti unohtuu. Sitten kun sitä kerran muistan tehdä, teen sitä taas usein. Keitto on helppo ja nopea tehdä, ja reseptiä voi  myös muunnella lisäämällä siihen kurkkua ja minttua.

2 reilua annosta

4 keskikokoista avokadoa
1 sitruunan mehu
vähän limemehua
n. 3 dl kanafondia tai kanalientä
mustapippuria
suolaa
vishyä ( keiton halutusta paksuudesta riippuen, noin 1-2 dl )

( Jos haluat tuunata reseptiä, voit käyttää sekaan myös 1/2 kurkun ja muutaman mintunlehden. )

Tee kanaliemi ja anna sen jäähtyä. Kuori avokadot. Purista sitruunan ja limen mehut. Laita kaikki ainekset Vitamixiin, käyttämääsi monitoimikoneeseen tai sekoita sauvasekoittimella. Lisää kanaliemi ja mausteet. Surauta tasaiseksi ja lisää lopuksi vishyä antamaan keitolle kivaa kuohkeutta. Jäähdytä keitto halutessasi jääkaapissa. Jos maltat, anna keiton maustua hetki, niin se on vieläkin parempaa! Nauti!

Kylmä avokadokeitto on mahtava alkuruoka vaikka rapujuhliin ja toimii täydellisesti myös buffetpöydässä, pieniin laseihin tarjoiltuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *