Hae
Riia Koivisto

Raakapasta porkkanasta ja kesäkurpitsasta

Mullahan on ollut aikaisemmin myös ruokablogi, ja koska tuntuu että ruokien keksiminen on nykyään niin vaikeaa, päätin alkaa selata vanhoja reseptejäni.  Sieltä löytyi vaikka mitä arkistojen aarteita, aivan mahtavaa! Päätin että jaan tänne näitä suosikkejani aina silloin tällöin.

Tämä raakapasta on IHANAA! Aion tehdä tätä heti tänään. Veikkaan ettei ruoka ole meidän lasten makuun, mutta aikuisille se ainakin maistuu. Olen syönyt tätä ihanaa pastaa ensimmäisen kerran rakkaan ystäväni Jannan luona joskus vuosia sitten, ja ai miten hirveä ikävä mulla onkin häntä, ruokatreffejä, yökyläilyjä ja höpöttelyä. ( Korona, voisitko jo poistua..? )

Ohjeessa ei ole tarkkoja määriä, koska tykkään tehdä ruokaa aika rennolla otteella. Jos teet raakapastan kahdelle hengelle, kannattaa varata  2 porkkanaa, yksi kesäkurpitsa,, rasiallinen tomaatteja ja 1-2 avokadoa. Peston suosittelen tekemään maistelemalla, niin että aloittaa vaikka kourallisella pähkinöitä ja lisää sitten silmämääräisesti muita.

Tarvitset:

porkkanaa
kesäkurpitsaa
kirsikkatomaatteja
avokadoa

pestokastike:
cashewpähkinöitä
basilikaa
pecorinoa ja/tai parmesania
valkosipulia
oliiviöljyä
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Raasta kuorimaveitsellä porkkanat ja kesäkurpitsa suikaleiksi.
Laita porkkanasuikaleet kylmään veteen siksi aikaa kun kasaat annoksen.

Laita kaikki peston ainesosat tehosekoittimeen ja aja massa sopivaksi. Jos pestosta tulee liian paksua,  suosittelen lisäämään öljyä ja sitruunamehua. Peston voi myös jättää rouheaksi ja paksuksi, tämä aivan maun mukaan.

Sekoita porkkanat, kesäkurpitsat ja pesto. Lisää joukkoon avokado ja puolitetut kirsikkatomaatit. Ripottele salaatin/pastan päälle vielä cashewpähkinöitä ja parmesanlastuja.

Nam, niin hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *