Hae
Riia Koivisto

Vegaaniset kaura-banaaniletut, täydellisiä lapsille!

Tehdään viikonloppuisin aamiaiselle aina jotain ekstraa lapsille. Yritän tehdä sellaisia herkkuja, joissa ei ole paljon sokeria, jotta niitä voi syödä aamupalan jälkeen myös väli -tai iltapalana.

Jääkaapista löytyi muutama tummunut banaani ja lettutaikina valmistui niistä inspiroituneena. Perinteiset banaaniletut eivät meidän taloudessa onnistu, koska minulla on niin paha kananmuna allergia, ettei meillä koskaan ole munia tarjolla muillekaan perheenjäsenille. Ikävä kyllä.

Lettutaikinaan tarvitset:

  • 3 dl mitä tahansa kasvimaitoa ( minä laitoin 2 dl kauramaitoa ja 1 dl mantelimaitoa )
  • 1 kypsä banaani
  • 3 dl kaurahiutaleita tai kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kanelia maun mukaan
  • rasvaa paistamiseen

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha hetki niin saat sileän taikinan. Toki letut voi tehdä myös vehnäjauhoihin, mutta kaurahiutaleet tuovat mukavasti makua taikinaan. Erillistä makeutusta ei tarvita, banaani tekee taikinasta jo sopivan makean. Paista letut pannulla haluamassasi rasvassa. Minä paistoin ne lettupannulla rypsiöljyssä. Kookosöljy sopii myös erinomaisesti.

 

2 kommenttia

  1. myprojectisme kirjoitti:

    Nams! Meillä herkuteltiin vastaavanlaisilla tässä taannoin mutta pannun sijaan kypsytin ne vohveliraudalla ?

    • riiakoivisto kirjoitti:

      Kuulostaa sille että taidan testata tuotakin! Kiitos vinkistä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *