Hae
Riia Koivisto

Mun duuni – kukkaworkshopit

Kukkaworshopit, mun ihana duuni!

Ihanaa kun korona-ahdistus on alkanut pikkuhiljaa hellittää ja ihmiset suunnitella elämää eteenpäin. Tottakai tilanne on edelleen vakava, meidän pitää olla huolellisia, pestä käsiä, käyttää maskeja ja sairastaa pienimmätkin nuhat kotona. Mutta on silti helpottavaa, että ihmiset ovat alkaneet ottaa yhteyttä työasioissa enemmän ja enemmän, ja uskaltaa suunnitella asioita hieman jo pidemmälle.

Teen meikkaaja-kampaajan työni lisäksi työtä myös kukkien kanssa. Rakastan sitäkin työtä.

Kukitan paljon mm. pr-tilaisuuksia, tapahtumia, kukkaworkshoppeja, teen kukkia häihin ja muihin tilaisuuksiin. Hiuskukat ovat olleet alusta asti pravuurini, ja olenkin saanut tehdä ihania kukkakruunuja asiakkailleni ja opettaa lukuisia ryhmiä sitomaan omat kukkapannat.

Tällä hetkellä suurin osa tapahtumista on kuitenkin jäissä, joten olen saanut ja joutunut miettimään taas työtäni uudella tavalla. On ollut jälleen aika kehittyä yrittäjänä ja miettiä omia vahvuuksia. Tykkään opettaa ja tykkään esiintyä. On luontevaa ohjata jotain mitä osaa itse tehdä.

Tarjoan räätälöityjä kukkaworkshopeja yrityksille mm. virkistyspäiviin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Toki myös yksityishenkilöt, ystävä porukat ja muut seurueet ottavat minuun yhteyttä, mutta selkeästi enemmistö yhteydenotoista on tällä hetkellä yrityksiä.  Erilaiset workshopit ovat mukavaa ohjelmaa esim. koulutuspäivien virkistykseksi.

Käsillä tekeminen on terapeuttista ja kukista saa valtavasti energiaa. Onnistumisen ilo on upeaa katseltavaa kerta toisensa jälkeen myös minulle ohjaajana.

Jokunen viikko sitten olin opettamassa kukkaseppeleiden tekoa kehitysvammaisille, ja ai että, se oli ihanaa. Miten suuri ilo oli huomata että melkein jokaisella on oma lempikukkansa, värinsä ja tyylinsä.

Olen myös opettanut miehiä sitomaan kukkia ja lopputulokset ovat olleet huikeita. Kukkien kauneus saa luovuuden heräämään.

Kukkapannat, seppeleet, kranssit, asetelmat ja kimput ovat suosittuja workshoppien aiheita. Parin tunnin kurssin aikana jokainen osallistuja ehtii tehdä oman taiteilunsa, ja saa vielä mukaansa kotiin viemisiä. Parasta ja yllättävintäkin on aina nähdä, että kaikki kukkatyöt ovat todella syntyneet itse tehden.

Kuulen usein sanottavan, etteivät kurssilaiset ole koskaan sitoneet kukkia. Siksi onni onkin mieletön, kun omista käsistä on syntynyt jotain tosi hienoa.

Kransseja voi tehdä vaikka minkälaisia ja mihin tahansa vuodenaikaan sopiviksi. Kranssit ovat kiva osa sisustusta ja sopivat joko sisälle tai ulos.

Materiaaleja ja tekniikoita vaihdellen, tekemisen skaala on rajaton.

Kukkapannat ovat ihana asuste juhlaan. Pantojen opetuksessa on sekin kivaa, että jokaiselle kurssilaiselle jää omatekemä panta, ja sen voi myöhemmin purkaa ja tehdä tuoreista kukista uudelleen. Panta on metallia ja sen voi siis kierrättää.

 

Oletko sinä koskaan osallistunut kukka workshoppiin? Kiinnostaako kukkajutut täällä blogin puolella teitä jos jatkossa kerron helppoa vinkkejä kukkien tekemiseen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.