Hae
Riia Koivisto

Elämä on nyt – mottoni mukaan elämisen haasteet

Elämä on nyt – on ollut mottoni jo vuosikausia.

Sanon aina, että asiat pitää tehdä nyt, ei sitku. Juuri nyt, kun korona tilanne on helpottanut, on sota uutiset astuneet joka päiväiseen arkeemme, tuoden epävarmuutta ja ahdistusta elämään.

Päätin ensin, että en seuraa aktiivisesti uutisia, vaan keksityn hetkeen. Arkeen, perhe-elämään, kaikkeen nyt ja tässä. Mutta eilen havahduin siihen, että näkemäni uutiset ovat alkaneet aiheuttavat ahdistusta.

Tilanne maailmalla on kieltämättä kamala. On vaikeaa elää normaalia elämää, ajattelematta että ihan lähellä ihmiset pakenevat kodeistaan, kotimaastaan ja taistelevat henkensä edestä. Ajatus siitä, että me olisimme pian samassa tilanteessa on riipivä. En edes oikeastaan tiedä, mitä asiasta ajattelen, en pysty käsittelemään asiaa mitenkään järjellä.

Yritän keskittyä elämään hetkessä. Ajattelemaan että elämä on nyt. Vaikka mielessä myllertää, yritän tehdä kaikkeni, että näkisin valoa ja värejä ympärilläni. Että nauttisin jokaisesta päivästä kuten ennenkin, perheestä, lapsista ja ystävistä. Haaveilin jo hetken matkustamisesta, mutta nyt olen laittanut ne ajatukset taka-alalle.

Suunnittelen edelleen synttäri juhliani, ilon juhlia. Juuri tänään puhuin ystäväni kanssa, että mieluummin juhlimme isosti, kun istumme kotona odottamassa sotaa. Elämä on nyt – haluan pitää sen mielessä joka ikinen päivä.

Minä ajattelen nyt näin, joku muu varmasti toisin. Haluan kunnioittaa jokaisen tapaa käsitellä näitä vaikeita asioita. Kenenkään ajatukset tai tapa elää ei ole oikein tai väärin. Ollaan armollisia toisillemme ja rakastetaan läheisiämme, nyt entistäkin enemmän.

 

Meikkaajat Mielenterveyden Puolesta -kampanja

2 kommenttia

  1. Ida kirjoitti:

    Herkistyn kun tätä luin❤️ Voin samaistua tekstiin ja sen ajatuksiin, kiitos kun uskalsit sanoa tämän ääneen – elämä on nyt❤️

  2. riiakoivisto kirjoitti:

    Kiitos Ida, tämä aika on niin haastavaa. Ja etenkin kun on lapsia perheessä, haluan elää tässä ja nyt <3 toivotaan että meille käy tässä vielä hyvin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *