Hae
Riia Koivisto

Mestaripiirros

” Sinä päivänä kun luoja teki sinut, hän ei muuta tehnytkään ”Anna Puun Mestaripiirros -biisin sanat koskettaa minua aina kun ajattelen lapsiani.

Sea täyttää tänään 7 vuotta. Aika on madellut, kulunut hitaasti, mennyt nopeasti, alkanut juosta ja yhtäkkiä hän on aika iso ja menee syksyllä jo kouluun.

Ihana Sea, vielä pari päivää 6 vuotias

Aina kun lasten syntymäpäivät lähenee, huomaan vaipuvani johonkin omaan tilaan, takaisin niihin hetkiin kun synnytys käynnistyi. Lapsen syntymä on niin iso asia, synnytys ikimuistoista ja pienen elämän ensi hetket niin hämmentäviä ja ihmeellisiä. Minun ensimmäinen synnytys oli hyvin traumaattinen, enkä unohda sitä koskaan. Vuosi toisensa jälkeen palaan niihin hetkiin, mutta onneksi huomaan että palkinto on ollut jotain niin huikeaa, että sen voimalla muistot traumoista himmenevät vuosi vuodelta.

Sea oli helppo vauva. Hän nukkui ja söi hyvin. Tuoreena äitinä minua kuitenkin pelotti moni asia, ettei pieni kuolee käsiini. Vauva oli niin hauras ja välillä tuntui että kun en tiedä kaikkea, en ehkä osaa ja jotain voi tapahtua. Muistan ikuisesti kun ystäväni Laura tuli meille kotiin katsomaan Seaa ensimmäisen kerran. Hän sanoi minulle, että ” Riia, olet luontainen äiti, olet niin hyvä pienen vauvan kanssa ja kaikki menee niin hienosti ”. Nämä toisen äidin sanat olivat minulle niin tärkeät ja merkitykselliset, sain niistä valtavasti voimaa. 

Sea ja minä Me Naiset -lehden jutussa 2014 / kuva: Jouni Harala

 

Äidit, ollaan siis armollisia toinen toisillemme, kannustetaan, autetaan ja muistetaan, että jokainen lapsi on yksilö.

Sea on opettanut minua seitsemän vuoden aikana enemmän kuin mikään elämässäni. Kun paras ystäväni kuoli syöpään, opin valtavasti elämästä. Kun ensimmäinen lapsemme syntyi, opin lisää. En olisi se Riia joka olen, ilman näitä kokemuksia.

Lapsemme on kaunis, niin sisältä kuin ulkoa. Hän on mestaripiirros. Luova, ajatteleva, muut huomioon ottava, ihana isosisko Montelle. Näen Seassa paljon itseäni pienenä. Juuri tässä iässä oikeastaan se korostuu. Hän analysoi, pohtii ja perustelee asioita, itselleen ja muille. Sealla on pettämätön tyylitaju ja värisilmä, hän on kiinnostunut sisustamisesta ja pukeutumisesta. Hän on maailman paras kiipeilijä, roikkuja ja voimistelija. En voi edes kuvitella mitä hänestä vielä tulee. Aion kannustaa häntä omalle polulle, oli se sitten mikä tahansa.

Mitä isommaksi hän kasvaa, sen onnellisempi olen siitä, millaisen ihanan tytän olemme saaneet elämäämme ja millaiseksi hän on kasvanut. Avarakatseisuus, inhimillisyys, ja se, että rakkaus kuuluu kaikille, eikä ole olemassa tyttöjen tai poikien leikkejä tai värejä, ovat Sealle itsestäänselvyyksiä.

Olemme onnekkaita, että elämässämme on monenlaisia ihmisiä ja suunnan näyttäjiä. Meidän perheessä puhutaan kaikesta, ja paljon. Pidän sitä kasvatuksemme kulmakivenä ja olen valtavan ylpeä meistä vanhempina. Ainakin nyt tuntuu, että olemme onnistuneet.

MInä, Sea ja Svante v. 2014

 

Kiitos Sea kun valitsit meidät! Rakastan sinua niin! Onnea ihana , 7 vuotias Sea! Tyttö kuin meri; myskyävänä villi , mutta tyynenä niin lempeä.

 

6v synttärit ja helppoja tarjoiluja lastenjuhliin

9 faktaa minusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *