Maailman paras munakoisovuoka
Äitini on opettanut minut tekemään tätä maailman parasta munakoisovuokaa jo parikymmentä vuotta sitten. Se on yksi suosikkireseptini. Teen sitä nykyään aivan liian harvoin, vaikka se on mielestäni yksi ihanimmista ruoista ikinä.
Tell kertaa tein vuokaruoan jauhelihan kanssa, vaikka yleenä teen sen vain munakoisosta. Ruoka on tuhtia ja täydellistä pakkaspäivän herkkua.
Tarvitset:
- 2-3 munakoisoa
- ( 1 kesäkurpitsan, pärjäät ilmankin mutta tämä kyllä keventää vähän makua )
- suolaa
- öliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike:
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 punainen paprika
- 1 purkki tomaattipyrettä
- 2 ruukkua tuoretta basilikaa
- 3 isoa valkosipulin kynttä
- pieni sipuli
- paprikajauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- oreganoa
- sokeria
Tarvitset myös:
- juustoraastetta ( emmental, parrano ja/tai parmesan )
Jos haluat voit käyttää myös jauhelihaa/ soijarouhetta tai vastaavaa kasvisvaihtoehtoa jauhelihalle.
Tee näin:
- Siivuta munakoisot ja aseta ne leivinpaperin päälle. Ripottele siivujen päälle reilusti suolaa, molemmille puolille. Anna munakoisojen ”itkeä”.
Huuhtele munakoisot viileän veden alla huolellisesti. Kuivaa ne talouspaperiin tai pyyhkeeseen.
Paista siivut kuumalla pannulla, oliiviöljyn kera. - Valmista samaan aikaan tomaattikastike, jotta se ehtii maustua kunnolla.
Laita ainekset kattilaan ja anna hautua tunnin-pari. Jos haluat, voit ajaa kastikkeen tasaiseksi sauvasekoittimella. - Lado vuoan pohjalle munakoisosiivuja ( ja kesäkurpitsa siivuja, nämäkin kannattaa paistaa kevyesti mutta ei tarvitse suolata eli itkettää ) reilu kerros. Lisää tomaattikastike ja kerros juustoraastetta. Js käytät lisänä jauhelihaa tai vastaavaa, lisää se kerroksiin. Lado kerroksia ja laita päällimmäiseksi tomaattikastike ja juustoraaste.
- Laita vuokaruoka uuniin noin tunniksi 175 C