Hae
Riia Koivisto

Espanjalainen mojo kastike, tosi helppo resepti!

Tykkään ihan hulluna espanjaisesta keittiöstä, tapaksista ja mojo kastikkeista, jotka sopivat niin perunoiden, salaattien kuin lihan, kalan, kanan tai kasvisten lisukkeeksi.

Mielestäni kastike tuo maut esille, joten tykkään laittaa paksua soossia vähän joka paikkaan. Tämä punainen mojo kastike on yksi suosikkini, samoin vihreä versio maistuu niin hyvälle.

Ihmettelen aina miksi ihmeessä tätäkään ihanuutta ei tule tehtyä useammin, niin hyvää ja helppoa kun sen tekeminen on.

Mojo Rojo Picón

2 punaista paprikaa
2 mietoa punaita chiliä ( tai 1 voimakkaampi )
3-4 isoa valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
1-2 tl jauhettua korianteria
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa ( tai puolet punaviinietikkaa )
( loraus väkiviinaetikkaa maun mukaan )

Pilko kasvikset ja laita ainekset monitoimikoneeseen ( sauvasekoitin toimii myös). Hurauta kastike tasaiseksi ja tarkasta maku. Lisää mausteita maun mukaan.

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Shaker taitaa tarkoittaa pulloa, jota ravistamalla saa jauheet sekoitettua nesteeseen. Ainakin Googlen kuvahaku näyttää vain sellaisia kyseisellä hakusanalla. Tarkoitatko ehkä tehosekoitinta? Resepti menee testiin, nam!

    • riiakoivisto kirjoitti:

      Joo tarkoitan siis todellakin joko sauvasekoitinta tai monitoimikonetta. Pitääkin korjata tonne tekstiin tää, kiitos!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *