Hae
Riia Koivisto

Marinoidut herkkusienet – helppoa, terveellistä ja hyvää

Kyselin instan puolella kiinnostaako teitä mun joulun resepti marinoituihin herkkusieniin. Ja se kiinnosti. Joten tässäpä teille täydellinen lisuke, joka sopii erinomaisesti niin kalan, kanan tai lihan kanssa nautittavaksi, se on ihanaa salaatin päällä tai antipasto lautasella. Meillä nämä herkut kuuluvat joulupöytään, ja tänä vuonna minulle jäi tajuttomat vajarit. Päätin siis tehdä näitä heti lisää.

Herkkusienet eivät ole todellakaan perinteistä jouluruokaa, että sanoisin näiden sopivan mihin tahansa vuodenaikaan ja hetkeen, jos olet sienien ystävä. Näihin saattaa tosin jäädä koukkuun..

  • purkki kokonaisia purkkiherkkusieniä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • maldon suolaa
  • pippuria

Laita herkkusienet kuivalle kuumalle teflonpannulle. Hakkaa valkosipuli pieneksi ja purista sitruunanmehu valmiiksi. Kääntele herkkusieniä pannulla niin kauan, että ne saavat hieman väriä pintaan ja muuttuvat pinnaltaan kuiviksi, varo kuitenkaan polttamasta niitä. Laita lämpö pienemmälle ja lorauta sekaan oliiviöljyä. Anna hetken aikaa olla ja lisää sitten joukkoon valkosipulit, kääntele hetki ja lisää lopuksi sitruunamehu. Pidä lämpö alhaisena, ettei valkosipulit paahdu pannulla. Rouhi lopuksi mukaan suolaa ja mustapippuria.

Teen näitä itse yleensä isomman määrän kerralla, laitan valkosipulia mieluummin enemmän kuin liian vähän, ja sitruunamehu saa todellakin maistua, eli sitäkin voi lisätä maun mukaan.

Sienien valmistus vie vain hetken aikaa ja parasta on, että niitä olisi kaapissa jo valmiina odottamassa kun tekee vaikka ruokaisaa salaattia. Nämä maistuvat hyville niin kylminä kuin lämpiminä.

Kätevintä on kaataa ne lasipurkkiin marinoitumaan. Itse en ehtinyt, koska söin ne ensin ruoan lisukkeena, ja sitten kaavin loput pannulta lusikalla suoraan suuhun 😉

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *