Hae
Riia Koivisto

Super helppo ja maukas uunikana x2

Sain ystävältäni Timolta jokin aika sitten kanaruokareseptin, joka kuulosti niiin hyvälle! Vihdoinkin muistin ostaa kanan rintapaloja ja tein kaksi erilaista versiota, aikuisille ja lapsille omat. Timon reseptiä tietysti vähän säädin, kuten itselläni on usein tapana.

  • kanan rintafileitä/leikkeitä tms
  • 1 rasia wok kasviksia tai vaihtoehtoisesti sipulia, porkkanaa, kaalia tai muita kasviksia maun mukaan
  • kukkakaalia ja/tai parsakaalia
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • yrttejä maun mukaan ( meillä tehtiin kaikista joulusta jääneistä tuoreista yrteistä yrttiöljyä, jota laitoin tähänkin )
  • mustapippuria, suolaa, paprikamaustetta, chiliä, currya ja mitä vaan mausteita oman maun mukaan
  • smetanaa, tuorejuustoa tai kermaa
  • mozzarellaa

Paista kanafileille pinnat pannulla, mausta mielesi mukaan ja lisää yrttejä tai mitä vaan kaapista sattuu pannulle löytymään. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja smetanaa, tuorejuustoa ja/tai kermaa pannulle.

Leikkaa kukkakaalit siivuiksi ja aseta ne uunivuoan pohjalle. Lisää muut kasvikset sekaan. Aseta näiden päälle kananrintafileet ja kaada neste ja kaikki pannulta mukaan vuokaan. Laita lopuksi kaiken päälle vielä mozzarellaa ja laita ruoka uuniin 180 C noin 40 minuutiksi.

Herkuttele sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Lapsille tein periaatteessa saman ruoan, ilman juustoa ja kaurakermalla.  Laitoin pannulle kananrintafileiden lisäksi

  • suolaa, valkopippuria, paprikamaustetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta
  • kaurakermaa

Kaadoin kaikki vuokaan ja kuorin rosamunda perunoita ja paloittelin ne mukaan vuokaan. Kyllä muuten maistui! Tämä lempeän makuinen uuniruoka oli vielä seuraavana päivänä parempaa lasten mielestä. Nam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *