Hae
Riia Koivisto

2 x dippikastike

Haluan että kesäruoka on helppoa, mutta maistuvaa. Tykkään salaateista, mutta rakastan grillattua makkaraa! Mikä voi oikeasti olla parempaa kun makkara saunan jälkeen, kylmä lonkero ja lämmin kesäilta. Ah!

Viimeisimmästä Me Naiset -lehdestä bongasin ihanan kuuloisen hapankaalimajoneesi dipin ohjeen, jonka sävelsin heti omaan ruokavaliooni sopivaksi. Kävimme viikonloppuna sukuloimassa Tammisaaressa, jossa saimme täydellistä omatekoista salsaa. Siitä innostuneena tein oman versioni heti seuraavalle aterialle. Hieman erilainen siitäkin tuli, mutta hyvää oli!

Hapankaalimajoneesi dippi ( vegaaninen )

  • n. 1 dl hapankaalia
  • 2 tl kurkumaa
  • merisuolaa
  • n. 1/2 dl vegaanista majoneesia ( käytin kurkkumajoneesia, koska tavallinen oli loppu )

Kaikki sekaisin sauvasekoittimella sur-rur vaan ja valmista tuli! Täydellistä makkaran kaverina. Sopii myös siemennäkkärin tai ruisleivän päälle levitteeksi. Nam.

Tomaattisalsa dippi

  • 2 isoa tuoretta tomaattia ( poista kannat )
  • valkosipulia
  • sipulin varsia
  • pala punaista paprikaa
  • kuivattua tai tuoretta chiliä
  • lehtipersiljaa, minttua ja basilikaa ( korianteri olisi täydellinen, mutta sitä meiltä ei tänään löytynyt )
  • oliiviöljyä
  • tilkka etikkaa
  • sitruunamehua
  • mustapippuria
  • suolaa

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella. Tykkään että salsaan saa jäädä hieman suutuntumaa ja karheutta, mutta sen voi sekoittaa myös sileäksi. Maun mukaan. Säätele chilin määrää sen mukaan miten tulista salsaa mielit.  Nauti salaatin kastikkeena, nachojen kanssa ja grillatun kalan / kanan / lihan tai kasvisten kanssa. Tämä on herkkua.

Helppoa ja niin hyvää!

2 kommenttia

  1. Minna kirjoitti:

    Nam! Tuo hapankaalidippi varsinkin kiinnostaa! Kokeilen heti!

  2. riiakoivisto kirjoitti:

    Ihanaa!! Kerro sitten tykkäsitkö!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *