Hae
Riia Koivisto

Jouluvalmisteluja ja kranssirakkautta

Jouluvalmisteluja – sydän. Joko odotat joulua? Mikä on sinun ensimmäinen jouluvalmistelu puuha?

Meillä on jo leivottu pipareita moneen kertaan, siitä alkaa aina jouluun valmistautuminen. Tosin meillä saatetaan leipoa niitä myös kesällä, jos taikinaa vaan löytyy kaupasta, koska se nyt vaan on lasten mielestä niin kivaa.

Kaipaan ulos heti marraskuussa jouluvaloja, tai siis onko ne enää edes jouluvalot? Pihalle siis valoja puihin antamaan ihanaa tunnelmaa. Viime viikonloppuna Svante laittoi valot aitaan, ja siitä tulee aina ihana fiilis kun illat pimenevät.

Kynttilät. Ne tuovat joulun tunnelman ja meillä niiden polttaminen on aloitettu jo pari viikkoa sitten. Tarkoituksenani on ollut kokeilla kierrekynttilöiden tekoa, mutta olen selkeästi liian malttamaton, ja laitan aina vaan uutta kynttilää palamaan, ilman sen kummempaa askartelua.

Kaipaan jo ikkunaan joulutähteä, mutta rakas mieheni pyysi odottamaan edes joulukuun ensimmäiseen päivään asti sen ripustamista 😉

Kranssi. Mitäs siitä sanotte? Kuuluuko ovikranssi sinun joulujuttuihin? Jos, niin teetkö sen itse vai ostatko valmiina?

Mulla työn puolesta kranssikausi on jo kovassa vauhdissa. Lokakuun lopussa monet alkavat fiilistellä, millainen olisi kiva krassi oveen tai sisälle sisutuselementiksi. Kun päästään marraskuuhun, asiakkaat haluavat jo kranssin, joka kestää jouluun asti.

Teen kaikenlaisia kransseja‚ perinteisiä ja moderneja. Havusta, eucalyptuksesta, kuivakukista ja kaiken yhdistelmistä. Rakastan kransseja. Kokonaisia, puolikkaita, ihan millaisia vaan. Tykkään ideoida kaikkea uutta ja testata erilaisia materiaaleja Tänään tein 35 kranssia Nivean pr-lähetykseen, loppuviikosta teen asiakkailleni custom made -kransseja toiveiden mukaan.

Jos muuten kranssin osto kiinnostaa niin laita ihmeessä viestiä.

Tänä jouluna mulla on uutuutena ihana juuttirengas, joka sopii kierrätettäväksi. Eli siis niin, että teen siihen nyt toivotunlaisen kranssin, ja kun asiakas haluaa vaihtelua, puran vanhan ja teen uuden kranssin samaan pohjaan. Miten kätevää!

Kyllä minun puolesta jouluvalmistelut saavat jo alkaa.

Seuraavaksi alan miettiä pikkujoulumeikkejä, ja järjestän pienet partyt vaikka omalle perheelle, jos ei muuten voi. Pikkuhiljaa tässä alkaa jo kaivata laittautumista, juhlahumua ja ystävien naurua!

 

Joko teillä on joulufiilis?

2 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Mulla ois sulle erikoinen kysymys, ku en tykkää kukista..
  Mitä pitelisin omissa häissäni käsissäni, timotei tai joku muu oksan karahka ? 😀
  Vai voisko vaan olla ilman mitään..
  Toivoisin, että pääsisin joskus sun meikattavaksi 🙂

  • riiakoivisto kirjoitti:

   Kokonaan vihreitä materiaaleja?? Siis kimppu eri sävyisistä ja muotoisista lehdistä? Tai oksista ja kuivamateriaaleista sidottu kimppu? Ei kimppua ollenkaan?? Jotain hiuksissa ehkä? Saatko näistä kiinni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *