Hae
Riia Koivisto

Uni ja minun keinot nukkua hyvin

Miten sinä nukut?

Olen nukkunut pitkään todella kevyttä unta, herännyt pienimpäänkin rasahdukseen, lasten hengitykseen tai unissa puhumiseen. Huomasin muutama kuukausi sitten, että unesta on tullut minulle todella tärkeää, koska vuosien kevyt uni on saanut minut todella väsyneeksi.

Sain mieheltäni lahjaksi viime jouluna painopeitonjosta on tullut hyvien unien takuukaveri. Rakastan sen tuomaa painavaa tunnetta, kun menen illalla sänkyyn. Tavallinen peitto ei enää tunnu miltään, jostain syystä tuo painopeitto tekee olon, kun nukkuisin makuupussissa, omassa pienessä kuplassani.

Tyynyjä olen testannut jo vuosia ja ostanut erilaisia laatuja löytämättä sitä oikeaa. Kunnes sain ystävältäni Marfalta tattariakanatyynyn, joka on muotoutunut ihanaksi, pehmeäksi tyynyksi jonne voin upottaa pääni ja muotoilla sen sopivaksi kerta toisensa jälkeen.

Minulle myös puhtaat lakanat ovat avain hyvään uneen. Vaihdan lakanat usein jopa kerran viikossa, koska nukun selkeästi paremmin jos lakanat ovat puhtaat ja ilmavat.

Menen myös nukkumaan nykyään usein samaan aikaan lasten kanssa. Vaikka usein illalla tuntuu, että pitäisi vielä tehdä vaikka mitä, pestä pyykkiä, vastailla maileihin, siivota kotia tai mitä vaan, olen nykyään päättänyt valita pitkät unet ja olla aamulla virkeä. Koska lapset nukkuvat nykyään niin paljon paremmin kun alkavat olla jo isompia ( 4 ja 6v ), niin olen päättänyt ottaa nyt univajettani kiinni. Huomaan jo nyt sen auttavan minua arjessani.

Eilen nukahdin sohvalle klo 21, heräsin siitä klo 23.30 ja siirryin sänkyyn, ja mieheni antoi minun nukkua klo 8.30 asti. Ah, olen energiaa täynnä ja oikein tunnen mitä kaikkea jaksan tehdä tänään!

Aamu alkoi kuitenkin rennosti sohvalla makoillen ja Hesaria lukien. Rakastan tällaisia viikonloppuaamuja ehkä eniten maailmassa!

Millaisia keinoja sinulla on nukkua hyvin ja paljonko unta tarvitset? Minulla unen tarve on 7-8 h yössä, mutta enemmänkin kelpaa. Olen aamu ihminen, joten tykkään mennä aikaisin nukkumaan ja herätä hyvissä ajoin uuteen päivään.

 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *