Hae
Riia Koivisto

Super helpot vegaaniset letut

Meillä on nykyään lähes kerran viikossa hernekeittopäivä. Kun keväällä koronan aikaan yrititettiin jatkuvasti keksiä ruokia, joista lapset tykkäävät, lanseerattiin me perheelle perinteinen hernari -ja lettupäivä.

Meidän yllätykseksi lapset sanovat aina nam, kun lautasella on hernesoppaa. Ja jälkkäriksi saa silloin lettuja.

Nämä super helpot vegaaniset letut maistuvat aina parhailta. Paistan letut perinteisellä valurautalettupannulla, koska pikkuletut kuulema maistuvat aina paremmille kuin isot. Letut ovat hyviä ihan sellaisenaan, ilman hilloa tai sokeria.

Teen lettutaikinaa aina tämän pienen annoksen kerrallaan ja letut tekevät kaikki kauppansa kerralla. Tee taikinasta kaksinkertainen mikäli haluat isomman määrän herkkua kerralla.

  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 dl Valion mansikkakeittoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • loraus juoksevaa maidotonta margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään, laita pannulle vielä margariinia ja paista. Nauti!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *