Hae
Riia Koivisto

Terassin uusi ilme pienin satsauksin

Muutimme Espooseen Helsingin ydinkeskustasta 2 vuotta sitten. Olemme mieheni kanssa molemmat asuneet lapsuutemme omakotitalossa, minä Heinolassa ja hän Kaitaalla Espoossa, mutta koko aikuisikämme olemme molemmat viettäneet Helsingin keskustassa.

Muutto ” kaupungista maalle ” oli monen ystävämme mielestä yllättävä, emmekä olleet itsekään aivan varmoja viihtyisimmekö. Ajatus omasta pihasta, turvallisesta ja kodikkaasta ympäristöstä lapsille sai meidät kokeilemaan muuttoa pois kaupungin humusta ja ostimme omakotitalon Nöykkiöstä. Saimme ihanan kodin ja täydelliset naapurit, voiko perheellinen ihminen juuri muuta toivoa?

Rakastan asua täällä! Tottakai kaikki on vaatinut totuttelua, mutta en voi kieltää ettemmekö olisi tehneet oikeaa ratkaisua. Erityisesti nyt korona kevään aikana oman pihan merkitys kasvoi entisestään, ja lapsille täällä on auennut vaikka mitä uutta kivaa tekemistä.

Viime kesänä enemmän fiilistelimme ja katselimme mitä oikeastaan pihapiiriltä haluamme. Tänä kesänä suunnitelmat olivat sitten valmiina ja odottivat toteuttamista.

Talon toinen terassi, eli takaterassi, joksi tätä kutsumme, oli oikeastaan tämän näköisenä pari vuotta. Pyykinkuivatus apuna ja lasten leikeissä lähinnä.

Loin Pinterestiin kansion, jossa oli inspiraatio kuvia, joiden mukaan lähdimme kehittelemään uutta tyyliä terassille.

Koska rakastan Kierrätyskeskusta, kirppiksiä ja kierrätysryhmiä, päätin, että emme osta juurikaan uutta terassille.

Mikään valmiista puutarhakalusteista ei oikeastaan huudellut nimeämme, joten päätimme teettää ammattilaisella puiset sohvat, jotka sopisivat tulevaan lounge-tyyppisen rennon terassimme tyyliin.

Puusohvat on tehty lehtikuusesta, ja tuo nyt aika kirkkaan vaalea väri tulee tummumaan terassin sävyiseksi, eli hieman harmaaksi. Sitä jo odotan 🙂

Ostin Kierrätyskeskuksesta räsymattoja, joilla päällystin sohvat ja lattiat.  Tigerista ja Jyskistä  alennusmyynnistä hankin muutaman kivan tyynyn. Terassin lattialle levitin myös vanhan kotimme häräntaljan, joka oli jo valmiiksi niin kärsinyt, etten todellakaan itke, vaikka se jotenkin ulkona vaurioituisi.  Olohuoneen vanha lattiatyyny on kierrätysryhmäostos, Ikeasta kävin hankkimassa pari rahia ja jonkun löysin myös kirppikseltä. Puupölkky ja pieni pöytä ovat mieheni kuvauksista kotiin kantamat, ja ovat lähinnä odotelleet varastossa löytyisikö niille joskus jotain paikkaa.

Pihakukkia ostin tukusta ja istutin niitä pikkuhiljaa sohvan sivuihin tehtyihin istutuslaatikoihin. Juuri ennen juhannusta, kun saimme sohvat, oli kukkamulta joka paikasta loppuunmyyty! Näiden kuvien napsimisen jälkeen olen vielä lisännyt multaa ja nostanut kasvit oikealle korkeudelle.

Valkoiset lyhdyt ostin muutama kuukausi sitten kierrätysryhmästä, ja nyt laitoin ne terassille maljakoiksi. Kukat löytyivät omasta pihapiiristä, pääsiassa ihan mustikanvarpuja ja raparperiä.

Aikaisemmin keväällä laitoin istutuslaatikkoihin perunaa, joka kasvaa nyt vauhdilla ja näyttää tosi kivalle. Yrttejä on ruukkuissa siellä täällä ja kukkia tietenkin vähän joka paikassa.

Voi että, terassi on nyt ihana! Pikkuhiljaa se valmistuu, eli ei todellakaan ole vielä täydellinen, mutta ostan sinne asioita sitä mukaa kun juuri oikeita juttuja sattuu silmään.

Olen tosi iloinen, että oikeastaan vain sohvat olivat se isompi satsaus jonka päätimme tehdä. Kierrättämällä vanhaa hyvää tavaraa, olemme saaneet terassista juuri meidän näköisen kirjavan loungen. Seuraavaksi laitan valoja roikkumaan katosta ja kynttilöitä lyhtyihin antamaan tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

Mitäs tykkäätte?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *