Hae
Riia Koivisto

Siemennäkkäriä ja ketogeenista elämää

Noudatan pääosin ketogeenista ruokavaliota, koska se sopii minulle niin hyvin. Olen ollut elämässäni varmaan miljoonalla erilaisella dieetillä, laihduttanut ja lihonut takaisin, treenannut ja löysäillyt. Kun melkein 1,5 vuotta sitten päätin testata ketoa, toivoin että siitä tulisi minulle elämäntapa. Ja yllätyksekseni niin kävikin.

Laihduin 2 vaate kokoa, joka olikin alkuperäinen tavoitteeni, mutta nyt saan pidettyä painoni kurissa ihan vaan elämällä keto ruokavaliota noudattaen. Välillä toki lipsun, mutta palaan pikaisesti takaisin ruotuun, koska vatsani voi niin paljon paremmin sitä noudattaessani.

Tämä siemennäkkäri kuuluu arkeeni samalla tavalla kuin monille muille ruisleipä. Sitä on meillä aina, välilä menee viikkoja ettei tee yhtään leipää mieli, toisinaan voisin syödä pellillisen kerralla.

1 dl kurpitsansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl auringonkukansiemeniä

1/2 dl chiansiemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä

1 dl mantelijauhoja

1/2 dl pofiberiä ( Semper  gluteeniton )

2 tl Orgran no egg – kananmunankorviketta

1/2 dl oliiviöljyä

2 dl keitettyä vettä

suolaa

Laita kaikki siemenet shakeriin ja aja takaiseksi. Lisää jauhot, pofiber, munankorvike, suola ja  sekoita. Lisää vielä kuuma vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Painele massa uunipellille leivinpaperin päälle ja kauli se tasaiseksi toisen leivinpaperin päältä. Laita näkkileipä uuniin 175 C noin puoleksi tunniksi. Anna jäähtyä ja pilko paloiksi.

Siivu jotain ihanaa juustoa ja tomaattia siemennäkkärin päällä on herkkuani. Miten se voikin olla kerta toisensa jälkeen niin hyvää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *