Hae
Riia Koivisto

Kevät istutusten aika ja puuhastelua lasten kanssa

Aloitimme viime viikonloppuna Sean kanssa kevät puuhat. Nyt alkaa nimittäin olla jo kevät istutusten aika! Istutusten tekeminen on mitä parhainta puuhaa lasten kanssa.

Suhtaudun erittäin kepein mielin kukkien ja yrttien istutukseen, enkä mitenkään ammattimaisesti, vaikka olenkin viittä vaille valmis kukkakaupan alan puutarhuri. Tykkään laittaa sormet multaan ja odotan kukkia, jotka lähtevät kasvamaan mukulasta tai siemenestä aivan valtavasti. Niiden eloa on aivan mielettömän hurmaavaa seurata ja odottaa pientäkin kasvua. Ihmetellään lasten kanssa näitä tyyppejä nyt joka päivä.

Kävimme Sean kanssa ostoksilla Rustassa ja Sea sai valita mitä ostamme ja mitä istutamme. Tämä on siis enemmänkin meidän yhteistä puuhastelua, kun otsa kurtussa sadon odottamista.

Sea valitsi kukiksi orvokkeja ja tsinniaa. Ostimme myös herneitä, tilliä, persiljaa, ruohosipulia ja VESIMELONIN siemeniä. Niitä odotellaan nyt jännityksellä nousevan mullasta.

Pihakukkia olen jo alkanut pohtia, mutta pelkään vielä yöpakkasia. Pääsiäisen narsissien sipulit istutin kyllä jo kukkapenkkiin, ne pärjää varmasti jo nyt. Narsissi kun tykkää viileästä säästä.

Parasta omassa pihassa on kevään saapuminen ja kukkien laitto ulos. Löysin itsestäni tämän uuden puolen kolmisen vuotta sitten kun muutimme Espooseen. Olen ostanut Kierrätyskeskuksesta kaikki ruukut, jotka jokainen on tietysti erilainen. Tykkään pihamme suloisesta sekamelskasta, joten kukatkin valikoituu pääasiassa värien ja muotojen mukaan.

Joko olet alkanut miettiä parveke -tai pihakukkia?

Laitan tähän muuten linkin hauskaan parvekeviljelyjuttuun, jonka toteutin K-ruoka.fi sivuille viime keväänä. Tsekkaa sekin!

 

Lue myös nämä:

Viherkasvien mullan vaihtoaika on nyt!

Kukkia ja kevätfiilistä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *