Hae
Riia Koivisto

Näin teet kukkaseppeleen juhannukseksi

Mitä juhannus suunnitelmia teillä on? Meidän perheellä suunnitelmat ovat vielä aivan auki, tänä kesänä juhannuksen saapuminen jotenkin yllätti! Veikkaan että me ollaan ihan kotona, mutta jotain kivaa olisi toki ihana keksiä.

Juhannuksena aion pukea päähäni seppeleen, olin sitten kotona tai jossain muualla. Teen myös tyttärelle oman, ja muukin perhe saa kukkia kutreilleen jos vaan haluavat.

Tässä teille kukkaseppeleen tekovinkit, joilla onnistut varmasti!

Tarvitset:

  • metallilankaa josta voi taivutella pään kokoisen renkaan
  • kukkateippiä
  • oksasakset tai kukkaveitsen
  • ohutta metallilankaa
  • kukkia
  • vihreitä lehtiä ja oksia

Taivuttele metallilangasta pääsi kokoinen rengas ja jätä se hieman pääsi kokoa väljemmäksi. Kukat pienentävät renkaan kokoa aavistuksen. hieman varaa kukille,  Päällystä rengas kukkateipillä.

Leikkaa kukkien varret noin 3-5 cm mittaisiksi ja tee niistä pieniä kukkanippuja, jotka sitten sidot kukkateipillä pikkukimpuiksi.

Sido pikkukimput metallilangalla renkaaseen, etene koko ajan myötäpäivään eli sido kukat jatkuvasti samaan suuntaan.  Lisää väliin vihreitä lehtiä ja/tai oksia antamaan tukea kukille.

Mitä pidempiä kukkia tai lehtiä käytät, sen villimmän lopputuloksen saat. Jos taas teet säntillisen ja sidot samankokoisia kukka nippuja, saat siistin ja hillitymmän näköisen lopputuloksen.

Kukkaseppele on siitä ihana, että siinä näkyy aina tekijänsä käsiala ja tyyli.

Kukkaseppele on kuin kukkakimppu ilman vettä, sen kesto riippuu paljon käytetyistä kukista ja säästä. Kuuma ilma nuupahduttaa kukat nopeasti.  Suihkuttele vettä virkistämään kukkia ja säilytä seppele jääkaapissa aina h-hetkeen asti.

Löydät instasta videon storyn puolelta, jossa näytän miten seppele sidotaan.  Käy tsekkaamassa @fabriiak!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *